MAINOS

Keskipohjanmaan tabloid syntyy lukijoiden toiveiden mukaan

Keskipohjanmaa ilmestyy täysin uudenlaisena ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2018.


Uuden lehden valmistelussa lukijoidemme toiveita ja ajatuksia on otettu huomioon mahdollisimman paljon. 

Yksi suuri toive on mahdollisuus irrottaa lehti kahteen osaan: Tulevassa Keskipohjanmaassa sisältö jaetaan kansiosaan sekä sisäosaan, ja osat ovat irrotettavissa toisistaan. Lisäksi esimerkiksi viikonloppuisin ja teemaliitteiden kohdalla lehti voidaan tehdä jatkossa kolmessa osassakin.


Uutismainen kansiosa

Lehti alkaa paikallisilla uutisilla. Päivästä riippuu kuinka monta sivua heti lehden alusta on paikallisia uutisia ja muun muassa paikallisten kauppojen ilmoittelua.

Lehden ensimmäinen uutisaukeama.


Paikallisuutisten jälkeen lehdessä on valtakunnallistakin talousasiaa sekä kotimaan ja ulkomaan uutisten aukeama. Julkaisemme edelleen pörssipäivien jälkeen katsauksen osakekurssien tilanteesta. Kotimaan ja ulkomaan uutisissa julkaisemme läntisen Suomen mediatalojen yhteisen Lännen Median uutiskoneiston tuotantoa.

Urheilu-uutisten lähtöaukeama.


Kansiosan loppupuolella on urheilu sekä luokitellut ilmoitukset. Kirkollisten uutisten julkaiseminen jatkuu yhä perinteisenä päivänä, keskiviikkona. Tämä kansiosa menee painoon vasta vähän ennen puoltayötä, joten siihen ennättää aivan iltamyöhän uutistapahtumat.


Ajankohtainen sisäosa


Sisäosassa on suurin piirtein sellaista sisältöä, mitä on nyt ollut B-osassa - paitsi pääkirjoitukset ja mielipiteet. Niin päätoimittajan kannanotot ajankohtaisiin asioihin kuin lukijoiden mielipiteet kuvineen julkaistaan jatkossa sisäosan ensimmäisellä aukeamalla.


Pääkirjoitus- ja mielipideaukeama.Sisäosassa on myös päivyri-aukeama, missä on muun muassa nimipäivätietoja, perheilmoituksia sekä kuolinuutiset ja kuolinilmoituksia. Viikonlopun normaalia pidemmät jutut sijoitetaan tähän sisäosaan.


Teema-aukeama: Tässä esimerkissä terveysasiaa.


Lehti jatkuu kulttuuriaineistolla sekä päiväkohtaisilla erilaisilla teemoilla.


Sisäosan loppupuolella on sarjakuva- ja tehtäväaukeama. Moni tuttu sarjakuva jatkuu, mutta osa vaihtuu. Kysymme parhaillaan lukijoilta mielipiteitä parhaimmista sarjakuvista. Tehtävistä muun muassa sudokujen julkaiseminen jatkuu, ja sanaristikoita on vähintään kerran viikossa.


Sisäosan viimeisellä aukeamalla on tv-ohjelmatietoja sekä ennakkojuttuja päivän ohjelmista. Moni lukija on toivonut  AflaTV:n ohjelmatietoa, nyt 14.2. lähtien sivuilla löytyy myös tämä kanava.


Sisäosan viimeisellä sivulla on sääennuste: sisältäen niin paikkakuntaisia ennusteita keskipohjalaisiin kuntiin kuin valtakunnan ennusteetkin. Keskipohjanmaa kuuluu harvoihin lehtiin, joissa julkaistaan sääennuste yli viikon päähän.


Sääennustesivussa yläosa on paikallista ennustetta, keskellä koko Suomen ja alareunassa maailman tai kaupallista informaatiota.


Tabloid-Keskipohjanmaan sisällön suunnittelu jatkuu lähiviikkoina. Kerro mitä toivot tulevasta lehdestä, laita kommenttisi sähköpostilla: hannu.lehto@kpk.fi

Aiemmin tehty mallilehti on luettavissa yhä nettiversiona osoitteessa www.kp24.fi/mallitabloid

Lukijapalautteen perusteella moni odottaa jo sivukoon muutosta.


  Muutamia lukijoiden kommentteja tabloidiin liittyen.