MAINOS

​ Kilpailuta laina – Yksi hakemus, monta lainatarjousta

MAINOS -

Lainojen kilpailutus on nykyään helpompaa kuin koskaan aikaisemmin.

Kun vielä muutama vuosi sitten halusi kilpailuttaa lainan, tarkoitti se ajan varaamista monesta eri pankista ja tuntien lainaneuvotteluja eri pankkien toimistoissa.

Nyt kun lainapalvelut ovat siirtyneet nettiin, on myös lainojen kilpailuttamisesta tullut yhä helpompaa ja suositumpaa. Nykyään lainojen kilpailutus onnistuukin vain yhdellä ainoalla hakemuksella, jolla tavoittaa parhaassa tapauksessa jopa yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa.

Syksyn 2019 lakimuutos tiputti vakuudettomien lainojen nimelliskorkokaton 20 % suuruiseksi, jonka seurauksena korkeakorkoiset pikavipit poistuivat markkinoilta ja niiden tilalle saatiin lukuisten tunnettujen pankkien pankkilainat.

Palvelun VertaaLainaa.fi mukaan tämä syksyn lakimuutos saikin kymmenet tuhannet suomalaiset kilpailuttamaan lainansa uudelleen.  

Kilpailuta laina ja vertaa lainatarjouksia oikein

Moni luulee että lainavertailu on helppoa, mutta senkin voi tehdä väärin.

Tässä kuluttajan apuna toimii kuitenkin maksuton lainojen kilpailutuspalvelu VertaaLainaa.fi.

VertaaLainaa.fi palvelun blogista löytyy useita lainavertailu kokemuksia, joiden mukaan lainavertailu voi olla jopa hyödytöntä, ellei tiedä, mitä kaikkea lainojen vertailussa tulee ottaa huomioon.

VertaaLainaa.fi palvelun mukaan lainatarjousten vertailu koostuu kahdesta eri osiosta, jotka ovat: ”Mikä näistä on minulle halvin laina?” ja ”Mikä näistä on minulle sopivin laina?”

Eli lainavertailussa tulee osata erottaa toisistaan lainat niiden kulujen mukaan ja myös sen mukaan, mikä lainatarjouksista tai lainatuotteista sopii parhaiten juuri minun tarpeeseeni?  

Näin löydät halvimman lainatarjouksen

Halvin laina löytyy vertailemalla useiden pankkien lainatarjouksia. Lainatarjouksia vertaillessa täytyy kiinnittää huomio lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä se kertoo sen, mikä lainatarjouksista on halvin.

Lainan todellista vuosikorko laskettaessa siihen otetaan huomioon kaikki lainaan kohdistuvat kulut, joten mitä pienempi lainan todellinen vuosikorko on, sitä halvempi laina on kyseessä.  

Näin löydät sinulle sopivimman lainatarjouksen

Kun etsitään omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivinta lainaa, täytyy silloin vertailla lainatuotteita ja lainojen ehtoja.

Netin kautta voi hakea erilaisia lainatuotteita, kuten kulutusluottoa ja joustoluottoa. Tämän vuoksi onkin tärkeää osata valita juuri omaan tarpeeseen sopiva lainatuote.

Jos olet esimerkiksi ostamassa autoa, olisi siihen sopiva lainatuote kertaluontoinen kulutusluotto.

Jos olet hakemassa lainaa, jota voit nostaa käyttöön vain silloin kun sitä todella tarvitsee, voisi jatkuva joustoluotto olla oikea lainatuote tuohon tarpeeseen.

Lainatarjouksia vertailtaessa on tärkeää tutustua myös lainan ehtoihin, kuten takaisinmaksuohjelmaan ja siihen, kuinka joustavasta lainasta on kyse?

Lainan takaisinmaksuaika kannattaa valita huolella ja niin, että sen maksaminen kuukausittain ei aiheuta ongelmia. Lainan muista ehdoista kannattaa myös tarkistaa se, voiko lainassa pitää lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia.