MAINOS

Näin haet nettilainaa turvallisesti

MAINOS - 

Lainan hakeminen ei ehkä koskaan ole ollut yhtä helppoa kuin nykyään. Netti on täynnä eri pankkien ja rahoituslaitosten lainasivustoja, joista voi helposti hakea lainaa muutamalla klikkauksella. Mutta miten kuluttaja voi selvittää, mikä lukuisista lainantarjoajista on edullisin ja luotettavin?  

Lainan hakeminen on tärkeä päätös, jota ei tulisi tehdä kevyin perustein. Varsinkin isompia ja pitkäaikaisempia lainoja kannattaa aina vertailla ja kilpailuttaa, jotta voi varmistaa edullisimman mahdollisen hinnan.  

Käy läpi seuraavat kohdat kun päätät hakea lainaa netistä:  

Vertaile lainoja  

Lainantarjoajien korkea tarjonta on kuluttajan näkökulmasta hyvä asia, sillä kilpailu laskee hintoja. Kuluttajan kannattaa hyödyntää eri lainojen korkea tarjonta ja kilpailuttaa pankit ja rahoituslaitokset keskenään. Lainoilla on paljon erilaisia kuluja, kuten korko ja tilinhoitokulut, joista muodostuu hyvinkin erilaisia hintoja samansuuruisille lainasummille.  

Lainavertailusivustojen avulla voit vertailla eri lainantarjoajien lainaehtoja ja hintoja helposti. Siten voit löytää itsellesi sopivimman lainan nopeammin kuin käymällä itse läpi jokaisen lainasivuston erikseen. Kun vertailee lainoja, kannattaa verrata lainan todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan sisältämät kulut vuositasolla.  

Mieti, mihin sinulla on varaa  

Lainan hakeminen on tehty netissä helpoksi ja innostus voi saada 2000 euron hakemisen vaihtumaan 5000 euroksi. Ennen lainan ottamista kannattaa kuitenkin aina harkita, millaista summaa todella tarvitset ja mihin sinulla on varaa.  

Budjetointi kannattaa elämässä aina, eikä lainan hakeminen ole poikkeus. Kun laskee kuukausittaiset tulot ja menot tarkasti, tarkentuu millaiseen lainanlyhennykseen on jatkossa varaa. Kuukausibudjetin laskemisen myötä voi myös löytyä uusia säästökohteita. Ehkä huomaat, että ruokalaskusi ovat valtavia tai ehkä voisit vaihtaa vakuutuksesi halvempaan kilpailuttamalla eri vakuutusyhtiöitä. Budjetoinnin avulla varmistat, ettet ota enempää lainaa, kuin mitä todella tarvitset ja mihin sinulla on varaa.  

Hae lainaa turvallisesti  

Ennen lainan hakemista tulisi myös varmistaa, että lainantarjoaja on luotettava. Esimerkiksi Suomi24 Lainavertailussa on mukana ainoastaan luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka käsittelevät tietojasi turvallisesti. Epäilyttäviltä vieraskielisiltä sivustoilta ei kannata lainaa hakea, sillä pahimmassa tapauksessa et koskaan näe lainarahoja, mutta sen sijaan tietosi varastetaan. Siksi kotimaiset lainavertailusivustot ovat hyvä ja turvallinen valinta oikean lainantarjoajan löytämiseen.  

Suomi24 Lainat -sivustolta voit klikata suoraan luotettavan lainantarjoajan sivustolle ja hakea lainaa netistä helposti nettipankkitunnuksillasi. Siirry valitsemasi luotottajan sivulle ja täytä lainahakemus. Usein sinulta kysytään esimerkiksi osoitetietoja ja tuloja ja lainoittaja saattaa pyytää sinua lähettämään liitteitä lainahakemuksesi kanssa.  

Kun hakemuksesi on valmis ja lähetetty, voit saada vastauksen jopa saman päivän aikana. Lainantarjoaja lähettää sinulle hakemukseesi vastauksena tarjouksen, jonka voit hyväksyä tai hylätä.  

Muista, että hakiessasi lainaa netistä, sinulla on aina mahdollisuus hylätä lainantarjoajan tarjous, jos se ei vastaa tarpeitasi. Usein voit myös peruuttaa lainan 14 päivän sisällä lainan hyväksymisestä. Jos tarjous on kuitenkin sinulle sopiva, sinun tulee vain hyväksyä se ja laina saattaa olla tililläsi jopa muutamassa minuutissa.