MAINOS

Turvaa tulevaisuutesi säästämällä ja sijoittamalla

MAINOS -
Viime vuosi oli myrskyisä koko maailmassa ja moni miettiikin nyt, miten tulisi suhtautua omaan taloudelliseen tilanteeseen. Onko kannattavaa jatkaa sijoittamista ja sijoittaa omia rahojansa juuri nyt? Ja mikäli ei vielä ole aloittanut sijoittamista - onko viisasta aloittaa juuri nyt? Miten riskeihin tulee suhtautua? Nämä ovat yleisiä pohdintoja, joita LähiTapiola Pohjanmaan sijoitusasiantuntijat kohtaavat asiakastapaamisissaan. 

- Oikean ajoituksen löytäminen on sijoittajalle melkein mahdotonta. Tästä syystä useimmiten pärjää parhaiten, kun säästää säännöllisesti ja pitkäjänteisesti. Nyt, jos koskaan, on oikea aika aloittaa, mikäli ei ole vielä aloittanut, kertoo sijoitusasiantuntija Harry Sjöberg

150 vuoden kokemus sijoittamisesta 

LähiTapiola tarjoaa palveluita sekä uusille että kokeneemmille sijoittajille. 150 vuoden sijoituskokemuksemme ansiosta osaamme sijoittaa asiakkaidemme varoja kuten omiamme – vastuullisesti, pitkäjänteisesti ja erittäin asiantuntevasti. Tästä asiakkaamme höytyvät suuresti. 

- Meillä LähiTapiolassa pienemmätkin sijoittajat pääsevät sijoittamaan sellaisiin sijoituskohteisiin, jotka yleensä ovat saatavilla vain suursijoittajille. Monelle suurin este sijoittamisen aloittamiselle on ajan ja tiedon puute ja tällöin kokeneesta varainhoitajasta voi olla iso apu. Tärkein lupauksemme asiakkaillemme on, että pyrimme saavuttamaan parhaan mahdollisen tuoton asiakkaan valitsemalla riskitasolla, kertoo LähiTapiolan varainhoitajVille Kauppinen.

Vastuullisuus yhä tärkeämpää

Sijoittamalla vastuullisesti edistät kestävämpää tulevaisuutta sekä paikallisesti että globaalisti, tuotosta tinkimättä. LähiTapiola ei sijoita yrityksiin, joiden toiminta ei täytä kansainvälisiä normeja. Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta.

- Koska vastuulliseen sijoittamiseen liittyvät kysymykset kiinnostavat monia asiakkaita, tulemme keskustelemaan aiheesta lisää suorassa sijoituslähetyksessämme 18 helmikuuta. Kannattaa siis seurata lähetystä, kertoo sijoitusasiantuntija Marjo Kallio.

Miksi säästää ja sijoittaa rahojansa? Miten riskeihin tulee suhtautua? Mitä tapahtuu, jos haluaa nostaa rahojansa?

Näihin ja moneen muuhun kysymykseen LähiTapiola Pohjanmaan sijoitusasiantuntijat vastaavat livelähetyksessä 18.2. klo 18.00. Keskustelua johtaa Kaj Kunnas ja paneelissa on osallisena myös Charles Plogman, joka on LähiTapiolan pitkäaikainen sijoitusasiakas. 

Seuraa livelähetystä LähiTapiola Pohjanmaan Facebook-sivulla tai LähiTapiolan Youtube-kanavalla.Sijoitusasiantuntijoiden parhaat vinkit

LähiTapiola Pohjanmaan sijoitusasiantuntijat ovat listanneet viisi perustaitoa, jotka omaksumalla sijoittamisen pelkoja voi hälventää.

  1. Hallitse riskiä, lisää tuottoa. Tili ei tuota, joten hintojen noustessa rahan ostovoima pienenee. Tuotto edellyttää riskinottoa, mikä tarkoittaa sijoitusten päivittäisiä arvonvaihteluja. Riskiä kannattaa ottaa vain sen verran, että pystyy olemaan heikkoinakin hetkinä vahva. Pitkällä ajalla markkinoiden luontaiset vuoristoradat tasoittuvat.
  2. Hyödynnä hajautuksen tuomat edut. Yksittäinen sijoituskohde voi pahimmillaan menettää kokonaan arvonsa. Rahasto hajauttaa varansa moneen eri sijoituskohteeseen joka tasoittaa riskejä. Rahastojen kesken löytyy sekä varovaisempia että korkeariskisempiä vaihtoehtoja, joissa yleensä yhdistetään osake- ja korkosijoituksia. Näiden lisäksi löytyy myös kattavampia varainhoitoratkaisuita, jossa hyödynnetään myös muita omaisuuslajeja, kuten kiinteistöjä.
  3. Tasaisesti kuukausisäästäen. Kuukausisäästämisen kuuluu kaikille. Säännöllisyys tuo ajallisen hajauttamisen, eli ostot eivät satu vain markkinoiden huipulle, vaan myös alennusmyynteihin pohjille. Voit aloittaa kuukasisäästämisen LähiTapiolan rahastoihin 30€ kuukaudessa. Et siis tarvitse paksua lompakkoa järkevään sijoittamiseen.
  4. Pitkäjänteisesti korkoa korolle. Tuotot aiemmin saaduille tuotoille alkavat kerryttää varallisuutta kiihtyvällä vauhdilla. Pitkä aika valjastaa korko korolle voimat, joten taloudellisesta vapaudesta haaveilevien kannattaa aloittaa sijoittaminen mahdollisimman nuorena.
  5. Pidä kulut hallinnassa. Nettotuotto, eli kulujen jälkeinen tuotto, ratkaisee. Kuluilla saa vaivattomuutta, asiantuntijan hoitaessasi omaisuuttasi aktiivisesti ja ammattimaisesti. Edellytä kulujen läpinäkyvyyttä. Kulut eivät takaa parempaa tuottoa, mutta voivat auttaa sinua saamaan entistä monipuolisemman kokonaisuuden.

”Voit aloittaa kuukasisäästämisen LähiTapiolan rahastoihin 30€ kuukaudessa. Et siis tarvitse paksua lompakkoa järkevään sijoittamiseen.” 

SIMON KARVONEN


Voit aloittaa säästämisen helposti meidän verkkopalvelumme kautta tai tapaamalla jonkun meidän Pohjanmaan asiantuntijoista. 

Haluatko tietää lisää meidän säästö- ja sijoitusvaihtoehdoista? 

Jätä yhteystietoisi, niin olemme yhteydessä sinuun pian.

Yhdessä löydämme juuri sinulle sopivan säästö- tai sijoitusvaihtoehdon. 


Soita ja varaa aika puhelimitse numerosta 06 534 2000 tai lue lisää säästö- ja sijoitusvaihtoehdoistamme tästä.

LähiTapiola Pohjanmaa on yksi LähiTapiola-ryhmän 20 itsenäisestä, 100 % asiakkaidensa omistamasta elämänturvayhtiöstä. Henkilö-, maatila- ja yritysasiakkaat saavat vahinko- ja henkivakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut henkilökohtaisesti ja paikallisesti.

Informaatiota ei tule käsittää kehotuksena sijoittaa tiettyyn omaisuusluokkaan tai sijoituskohteeseen. Tutustu ennen sijoituspäätöksen tekemistä sijoitustuotetta tai -palvelua koskeviin materiaaleihin. Huomioithan, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Voit menettää säästösi osittain tai kokonaan. Sijoituskohdetta koskevat avaintietoasiakirjat löydät osoitteesta www.lahitapiola.fi.

Palveluntarjoajat: LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö, LähiTapiola Varainhoito Oy. LähiTapiolan osake-, korko- ja yhdistelmärahastoja hallinnoi Fim Varainhoito Oy ja niiden omaisuudenhoitajana ja jakelijana toimii LähiTapiola Varainhoito Oy. Kiinteistövarainhoito: LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy. Kiinteistörahastot: LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy.