MAINOS

Etsitkö rahoitusta lomamatkaan tai vapaa-ajan yllättäviin kuluihin? Vertailusta näet lainan todellisen hinnan


MAINOS - 

Kesän lähestyessä haetaan rahoitusta yhä useammin esimerkiksi lomamatkaa, venettä tai mökkiä varten. Tämä vuosi on lainamarkkinoiden osalta poikkeuksellinen, sillä lainojen todellisissa vuosikoroissa voi olla entistä suurempia eroja väliaikaisen korkokaton vaikutuksen myötä. VertaaEnsin.fi tarjoaakin puolueettoman ja läpinäkyvän lainavertailun, jonka avulla kuluttaja pääsee lainamarkkinoiden tarjontaan laajemmin käsiksi. Palvelusta löytyy myös lainalaskuri, jolla pystyy kätevästi selvittämään lainan todelliset kustannukset suhteessa lainan määrään. 

  • Kulutusluottojen pysyvä korkokatto on säädetty vuonna 2019 ja se on 20%
  • Koronaepidemian myötä säädettiin väliaikainen laki, joka puolitti korkokaton 10 prosenttiin
  • Väliaikainen korkokatto on ollut voimassa 31.07.2020 alkaen ja se sitä päätettiin jatkaa 30.09.2021 asti
  • Lakimuutos myös kielsi lainojen suoramarkkinoinnin ja sen päätavoite on ollut ylivelkaantumisen estäminen pandemian keskellä

Uuden lainan voi siis tällä hetkellä saada alle 10 %:n korolla vähintään syyskuun loppuun asti. Lainasopimuksen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä nyt solmitussa lainasopimuksessa voi olla kaksi eri korkoa. Kun väliaikainen lakimuutos aikanaan päättyy, lainanmyöntäjä voi periä jäljellä olevasta lainasta korkeampaa korkoa

Väliaikaisen 10 %:n korkokaton vaikutukset

VertaaEnsin.fi selvitti toukokuussa väliaikaisen korkokaton vaikutuksia. Alla olevasta taulukosta voimme nähdä korkotilanteen hyväksyttyjen ja otettujen lainojen kohdalla ennen lakimuutosta ja sen voimaantulon jälkeen. 

Ennen väliaikaista korkokattoa suurimmalle osalle hyväksytyn lainahakemuksen tekijöistä (77 %) on tarjottu yli 10 prosentin korkoa. 72 prosenttia kaikista hakijoista on myös lopulta päätynyt ottamaan lainan yli 10 prosentin korolla. Korkokaton voimassaoloaikana yli 10 prosentin korkoa on edelleen tarjottu 56 prosentille hyväksytyistä hakijoista. Lopulta kuitenkin vain 39 % myönnetyistä lainoista on otettu yli 10 prosentin korolla. Suurin osa (61 %) VertaaEnsin.fi:n palvelua käyttäneistä hakijoista on ollut hintatietoisia ja päätynyt ottamaan pysyvästi edullisemman lainan.

Lainoja siis tarjotaan tällä hetkellä edullisemmin, mutta kuluttajan kannattaa ehdottomasti vertailla, mistä saa edullisen koron koko lainan takaisinmaksun ajaksi. VertaaEnsin.fi:n kautta voi tehdä lainavertailun ja hakea lainaa 500 eurosta 60 000 euroon asti. Jos aikoo hakea pientä lainaa esimerkiksi kesän lomamatkaa varten ja aikoo maksaa sen ennen syksyä pois, saa lainan varmasti edullisesti alle 10 %:n korolla. Pidemmällä maksuajalla edullisen koron voi varmistaa ainoastaan vertailemalla lainatarjousten todellisia vuosikorkoja.

VertaaEnsin.fi:n palvelun käyttäminen on ilmaista, eikä lainatarjouksien hakeminen sido ottamaan lainaa. Palvelusta löytyy helppo lainavertailu, johon voit syöttää tietosi ja saat jopa 23 pankin tarjousten joukosta sinulle henkilökohtaisesti sopivat tarjoukset. Niiden vertailu on helppoa, sillä korot ja kulut on esitetty selkeästi. Sivustoltamme löytyy myös kattavasti tietoa, sekä omaan talouteen ja rahoitukseen liittyviä ajankohtaisia artikkeleita.