MAINOS

Joulukuvaaminen perheen kanssa – ihanien hetkien ikuistaminen

MAINOS -

Joulu on ihanaa ja rauhallista aikaa, jota vietetään perheen kesken ja omien läheisten seurassa. Tunnelmallisia ja sydäntä lämmittäviä hetkiä voisi joulunaikaan myös valokuvata. Joulukuvaus on yksi kiva tekeminen, joka antaa mahdollisuuden kauniiden hetkien ikuistamiseen. Kauniit perhekuvat sopivat tyylikkääseen kuvakehykseen niin kotiympäristöön koristeeksi kuin myös lahjaksi läheiselle. Valokuva-albumit ovat myös edelleen suosittuja, joihin on hyvä kerätä perhekuvia. 

Entä kuinka tehdä joulukuvauksesta kiinnostava, ja mitä tulisi ottaa huomioon hyvän valokuvaussession suorittamiseksi?  

Löydä inspiraatiota

Mahdollisuuksia joulukuvien ottamiseen on monia, sillä vierailla voi esimerkiksi koko perheen kanssa valokuvausstudiossa, jossa ammattilainen valokuvaaja vangitsee kauniita kuvia. Samoin voit kutsua valokuvaajan kotiisi tai vaikka ottaa kuvia itse. Ensiksi voisitkin miettiä, mikä olisi mieltymyksesi.

Jos haluat ottaa kuvia itse, hyviä ideoita voi etsiä esimerkiksi Pinterestistä. Luo itsellesi kotiin mukava jouluhenkinen ilmapiiri, joka toimisi kuvissa vaikuttavasti. 

Valitse sopiva vaatetus 

Luodaksesi erityistä joulumieltä on hyvä puhua perheen kesken ja valita kaikille samanlainen vaatetus, esimerkiksi jouluvillapaidat hauskoilla kuvilla. Jouluvillapaitoja on saatavilla erilaisilla upeilla kuvioilla, niin että jokaiselle löytyy varmasti mieluinen.  

Tietysti koristeiksi sopivat myös tonttulakit tai joulusukat, jotka pitävät myös jalat lämpiminä. 

Valitse sopiva paikka

Kuvaamiseen sopivat sisätilojen lisäksi myös puutarhat tai lumiset metsät, jotka tekevät joulukuvista vieläkin omaperäisempiä. 

Kun olet löytänyt sopivan paikan kuvaamiseen, ota aina valaistus huomioon. Hyvä valaistus on kuvien laadun suhteen huomattavan tärkeää. Siksi, jos olet valinnut ulkona kuvaamisen, niin tee se ehdottomasti päivänvalossa. 

Sisäolosuhteissa kuvattaessa sopii myös antaa luovuuden lentää ja sitä etenkin lapsilla. Lasten kuvaaminen heidän leikkiessä on mahtavaa, ja läheltä otetut otokset tuovat esille jokaisen lapsen luonteen ja hetkellisen tunteen.

Ottakaa kuvia erilaisista kulmista ja olkaa luonnollisia myös kuvattaessa. Hyvän valokuvaussession perustana on kuvattavien ja valokuvaajan välinen luottamus sekä mukava yhteistyö. 

Valitse hyvä kamera

Joulukuvien ottamiseen sopii kaikkein parhaiten ammattimainen valokuvauskamera, mutta jos esimerkiksi otat itse kuvia ja sinulla ei ole ammattimaista kameraa, niin älä huoli, koska nykyaikaisilla puhelimilla voi ottaa melko laadukkaitakin kuvia. Ollakseen varmempi puhelimella kuvatessa, kannattaisi hankkia esimerkiksi puhelinjalusta. Jalustan avulla on hyvä tehdä muotokuvia ja kuvia sisätiloissa. 

Luokaa tunnelmaa

Valokuvausta varten on tärkeää luoda tunnelmaa, joka välittyy myös kuvista. Jotta kuvat olisivat tunteikkaita, niihin voi yhdistää jotain tekemistä, kuten esimerkiksi yhteinen lumiukon rakentaminen, lahjojen avaaminen, lelujen ja lemmikkieläinten lisääminen kuviin, ja kaikkea muuta joka tuo esiin todellisia tunteita.

Hauskalla tekemisellä mieliala nousee kaikilla ja fantastisia kuvia nauravilla kasvoilla tulee olemaan paljon.  

Joulukuvaus on tunnelmallista, joten miksei ottaa sitä jokavuotiseksi perinteeksi? Näin voit valita joka vuosi uuden aiheen ja myös uuden sijainnin, jossa suorittaa valokuvaussession.