MAINOS

Uusi harrastus kesäksi? Padel viehättää sosiaalisuudellaan

MAINOS - padelxpert.fi -

Oletko pohtinut uutta harrastusta täksi kesäksi? Padel saattaa olla vielä useammalle tuntematon, mutta sen sosiaalisuus sekä pelattavuus on houkutellut entistä suuremman joukon harrastelijoita, myös suomalaisten keskuudessa.

Luonnollisesti suomalaisia ei ole pidetty kovin sosiaalisina, mutta mitä tulee urheiluun, ja erityisesti padeliin, on se helppo ja hauska tapa yhdistää sekä ystävät että vapaa-ajanvietto. Padel on siis sekoitus tennistä ja squashia. Sitä pelataan aina nelinpelinä, joten sitä voi helposti harrastaa vaikka pariskuntien tai perheen kesken. 

Pelin aloittamiseksi tarvitaan ainoastaan padel-varusteet, joihin kuuluu padelmaila, padelpallo, hyvät kengät sekä juuri padeliin muokattu pelikenttä. 

Maailman nopeiten kasvava mailapeli

Padel ei ole siis suotta kerryttänyt suosiotaan. Maailmalla arvioidaan olevan jo noin 10 miljoonaa harrastajaa, joista Suomikin on saanut osansa. Suomessa on jo toiminnassa padel-seura ja aktiivista toimintaa tapahtumien, hallisarjojen sekä viikkokisojen muodossa. 

Tämän vuoden aikana padel-toiminta tulee laajenemaan Suomessa entisestään, jolloin pohjoisin padel-seura löytyy Iisalmesta. Tällä hetkellä klubeja löytyy aina  pääkaupunkiseudulta keski-Suomeen, lännestä aina pohjoiseen Ouluun saakka sekä tietenkin itäisestä Suomesta useilta eri paikkakunnilta.

Padel-kenttä muistuttaa ulkonäöltään squash-kenttää sen korkeiden seinien ja verkkojen vuoksi. Tenniskentästä se on saanut vaikutteita sen keskellä olevan verkon vuoksi. Tähän kuitenkin yhtäläisyydet kyseisten kahden lajin välillä loppuu, sillä padelia pelataankin kahden pelaajan sijasta aina neljän pelaajan kesken. Näin ollen se on oiva vaihtoehto vaikkapa ystäväpariskunnille, kaveriporukoille tai perheen kesken pelattavaksi. 

Peliä aikaiseksi tasosta riippumatta

Padel sopii erinomaisesti kaikenikäisille sekä -tasoisille pelaajille. Näin ollen se onkin kasvattanut suosiotaan kohisten, sillä jokainen jolla on vain tahtoa ja motivaatiota yrittää, voi saada peliä helposti aikaan. 

Lisäksi sen aloittamiseksi et tarvitse minkäänlaista aikaisempaa kokemusta mailapeleistä. Kuin automaattisesti sitä harrastavat saavat peliin jatkuvuutta ja samalla kunnon kohoamaan. Älä kuitenkaan anna tämän yksityiskohdan hämätä, sillä jo kilpatasolla pelattava padel vaatii kovaa fyysistä kuntoa ja tarkkaa pallon hallintaa. Padel onkin koko perheen peli, joka kattaa sekä eri ikäluokat, että eritasoisten pelaajien vaatimukset.

Aina vain nelinpelinä, entäs kaksinpeli?

Moni padelia kokeillut on tottunut, että sitä pelataan aina neljän pelaajan kesken. Kuitenkin moni varmasti pohtii, voiko padelia pelata myös kaksinpelinä. Joten onnistuuko tämä todellisuudessa? Toiset sanovat kyllä, toiset taas ovat sitä mieltä, että padel on ainoastaan nelinpeli.

On hyvä huomata, että padelissa on huomattavasti pienempi kenttä (30 prosenttia pienempi kuin esimerkiksi tenniskenttä), joka tarkoittaa sitä, että pelinopeus kasvaa. Tällöin pelaajilla on vähemmän aikaa reagoida tai asettua paikoilleen lyöntien välillä.

Joten pienempi kenttä sekä nopeampi pelitahti kuin tenniksessä vaikuttaa kaksinpeliin siten, että pelaajan on juostava enemmän ja nopeammin, jotta pallonpalautus onnistuisi, mikä altistaa loukkaantumisille, erityisesti lihasvammoille.