MAINOS

Kesän festivaalikausi on täällä - lainojen yhdistäminen säästää lainakuluissa

MAINOS - AXOLAINA.fi -

Suomi tunnetaan festareiden luvattuna maana, jonka kesä täyttyy erilaisista tapahtumista. Festivaalit vaativat oman budjettinsa ja jos festarikävijällä on monia lainoja hoidettavana, voi lainojen yhdistäminen auttaa asiassa. Tämä artikkeli on sponsoroitu. 

Jotkut saattavat ottaa kesän äkillisiin menoihin lainaa, mutta festivaalit tulisi rahoittaa ensisijaisesti säästöillä. Lainoja voi kertyä useampikin kappale, jolloin niiden hoitaminen voi olla haasteellisempaa. Lainojen yhdistäminen voi auttaa asiassa, koska silloin lainat yhdistetään yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tällöin laina-asiat voivat helpottua ja selkiintyä.

Varaudu suunnittelulla

Festivaali on erityinen tapahtuma. Se järjestetään tyypillisesti kerran vuodessa, mutta se kestää yleensä pari kolme päivää. Ne painottuvat kesään ja niiden kirjo on Suomessa erittäin monipuolinen. Tarjontaa riittää hevistä kansanmusiikkiin ja lavoilla nähdään sekä kotimaisia kiintotähtiä että kansainvälisiä huippuja. 

Onnistunut festariviikonloppu alkaa huolellisella suunnittelulla. Siihen sisältyy muun muassa ohjelmanumeron tarkistaminen, tarvittavien varusteiden listaaminen sekä majoitus ja kuljetus. Budjettikin on syytä ottaa huomioon, koska festivaalit vaativat hieman rahaa. 

Festivaalien budjetti koostuu monesta asiasta. Ensinnäkin liput ovat nykyisin monelle kalliita, koska festareilla esiintyvät artistit vaativat oman palkkionsa suorituksestaan. Viikonlopun aikana kuluu rahaa helposti esimerkiksi ruokiin ja juomiin. Budjetti kannattaa olla mahdollisimman realistinen ja siinä pitäisi priorisoida tärkeimmät menoerät. 

Priorisoi tärkeimmät asiat

Moni festarikävijä haluaa nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Tosiseikka on kuitenkin, ettei kaikkeen valitettavasti pysty. Aika ja muut resurssit tulevat lopulta jossain vaiheessa vastaan, minkä takia viikonlopun ohjelmaa kannattaa suunnitella etukäteen. Se auttaa laittamaan tärkeimmät keikat ja kohtaamiset järjestykseen.

Festivaalin ohjelma kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin, jotta oman suosikkiartistin keikka-aikataulu on tiedossa. Tämä voi vaikuttaa esimerkiksi lipun ostoon, jos se kaikista paras esiintyy jo perjantaina tai vasta sunnuntaina. 

Moni festivaali tarjoaa oman sovelluksensa, jonka voi ladata älypuhelimeen. Sovelluksesta on helppo tarkistaa esimerkiksi keikka-aikataulut ja sieltä voi saada muutakin tärkeää tietoa festivaalien kulusta. Sovellus on rakennettu usein muistuttamaan lähestyvästä keikasta. Silloin on aika siirtyä keikkapaikalle, jotta elämys sujuisi mahdollisimman mukavasti.

Varautuminen paikan päällä

Upea festariviikonloppu on tavallisesti täynnä toinen toistaan mahtavampia ohjelmanumeroita ja konsertteja. Monien musiikkifestivaalien yhteydessä järjestetään myös muitakin oheistapahtumia, joissa keskitytään esimerkiksi taiteeseen, ruokaan tai yhteiskunnallisiin asioihin. Tämä luo parhaassa tapauksessa hienon kokonaisuuden, joka tekee kesäviikonlopusta unohtumattoman. 

Suunnittelua on hyvä harrastaa etukäteen ennen festivaaliviikonloppua, mutta ennakointi on myös paikallaan itse festivaalien aikana. Erityisesti suuret festivaalit järjestetään valtavalla alueella, jossa liikkuu suuria ihmismassoja. Menemiset ja tulemiset saattavat kestää yllättävän kauan, kun isoja määriä ihmisiä liikkuu paikasta toiseen. 

Tähän kannattaa varautua tekemällä festivaalien aikataulusta mahdollisimman väljä. Kaikkea ei kannata rohmuta, koska se ei usein ole mahdollista. Liian kunnianhimoinen festivaaliohjelma syö yleensä intoa ja nautintoa musiikin juhlasta, kun huomion keskipisteenä on kiiruhtaminen keikalta toiselle. Tämä korostuu yleensä, kun festivaaleihin osallistuu isompi kaveriporukka. 

Jätä siis festivaalin aikataulu rennon väljäksi ja vältä liiallista kiirehtimistä. Tukeva aikataulu aiheuttaa vain huolta ja murhetta, jolloin hetkessä eläminen jää sivuun. Spontaaniullekin kannattaa jättää tilaa, koska se voi viedä kävijän yllättäville kohtaamisille ja seikkailuille.

Varusteiden listaaminen

Festivaaleihin pitää pakata tiettyjä varusteita ja tarvikkeita. Festivaaliviikonloppu on yleensä pitkä ja tapahtumantäyteinen. Tämä vaatii veronsa, joten oikeat varusteet pitää muistaa ottaa mukaan. Sen tulee olla kuitenkin mahdollisimman vähäinen, jotta vältytään turhalta painolastilta. 

Listaa tärkeät tavarat festareita varten. Voit tiedustella jopa festivaalien järjestäjältä, mitä tapahtumaan kannattaa ottaa mukaan. Vakiovarusteita ovat muun muassa vesipullo, aurinkorasva, hellehattu, korvatulpat, rakkolaastarit ja pitkähihainen paita. Jos tilaa jää muille mukavuuksille, voi mukaan pakata esimerkiksi puhelimen virtapankki ja pieni pyyhe. 

Aurinkolasitkin voivat olla helteisellä kesäsäällä tarpeen. Ne voivat helpottaa oloa ja tehdä keikan katselemisesta miellyttävämpää. Muista varmistaa niiden UV-suoja ja jätä kalliimmat merkit kotiin.