perjantai 19.8.2022 | 05:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perholaisen Samuli Leväniemen designvalaisimet saivat kunniamaininnan Nuori Yrittäjyys-kilpailun finaalissa

Pe 20.4.2018 klo 13:17

Sanni Aho

Kpedussa merkonomiksi opiskelevan Samuli Leväniemen Sam´s Lamps sai torstaina pidetyssä Nuori Yrittäjyys-kilpailun finaalissa kunniamaininnan parhaasta designistä.

Leväniemi on kotoisin Perhosta ja idea valaisimiin syntyi, kun Leväniemi muutti Kokkolaan opiskelija-asuntoon, jossa ei ollut riittävästi valoa. Nuori mies ryhtyi ideoimaan yksinkertaista valaisinta, joka näyttäisi hyvältä. Muutaman prototyypin jälkeen syntyi idea talonmuotoisesta valaisimesta.

"Sam’s Lamps myy ja valmistaa yksinkertaisella, mutta hienolla konseptilla tehtyjä designvalaisimia. Tuotetta voi käyttää niin pöytä- kuin seinävalaisimena", sanotaan kunniamaininnan perusteluissa.

Sam´s Lamps voitti alueellisen NY-kilpailun semifinaalin, jonka jälkeen yritykseen astui mukaan mainontaa ja markkinointia hoitamaan toinen liiketalouden opiskelija Jere Rönkkö. Lamput ja yritys ovat esillä Perhon Möttösessä lukiolaisten järjestämillä yritysmessuilla lauantaina 27.4.

Helsingissä käydyssä finaalissa oli mukana 220 nuorta ja heidän perustamansa 81 NY-yritystä. Parhaina liikeideoina palkittiin käytetyt golfpallot, hyönteisruoka ja tekoäly.

#