lauantai 16.1.2021 | 16:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolalainen ohjelmistotalo Livion on kasvanut kovalla tahdilla - lisää osaajia haussa

Ke 11.7.2018 klo 14:00

Joni Mäki-Petäjä

Livionin toimitusjohtaja Asko Lamminen uskoo vahvasti tiimityöskentelyn voimaan.

– Tehokkaat ja muuntuvat tiimit ja tiimien välinen yhteistyö ovat tulevaisuuden toimintaa. Tarjoamme erilaista osaamista, mikä vaatii erityyppisiä ihmisiä. Minulla on vahva käsitys, että yritysten menestyminen on jatkossa yhä enemmän kiinni siitä onnistuvatko tiimit vai eivät.

Aluksi Livionin tiimissä oli mukana neljä henkilöä.

–Tavoite oli koko porukalla, että tehdään tästä kasvava tuote- ja teknologiayritys. Sitten aloimme rekrytoida lisää avainhenkilöitä. Iso osa henkilöstöstä on myös yrityksen omistuksessa mukana. Teimme oikeita teknologiavalintoja. Satsasimme osaamiseen ja oman iot-alustan tekemiseen, joka helpottaa meitä uusien tuotteiden tekemisessä ja hallinnassa, hän paljastaa.

Nyt yritys työllistää kolmisenkymmentä osaajaa ja tuore teknologiakauppa Envera Oy:n kanssa tarkoittaa, että henkilökuntaa tullaan tarvitsemaan lisää. Kaupan myötä viisi Livionin työntekijää siirtyi Enveran palvelukseen.

– Meillä on selkeä tarve rekrytoida osaavaa henkilökuntaa lisää. Se mistä ICT-resursseja löytyy, on toinen kysymys. Viimeisten vuosien aikana sopivan henkilökunnan löytäminen Pohjanmaan alueelta on ollut haaste. Uskomme kuitenkin, että resursseja on mahdollisuus silti löytää. Etsimme ihmisiä, jotka ovat halukkaita kehittymään ja oppimaan. Etsimme erityyppisillä osaamisella varustettuja ihmisiä, niin kokeneita kuin vasta valmistuneitakin. Kohtuu pienelläkin työkokemuksella, kunhan vain löytyy motivaatiota oppia uutta. Se on yrityksen vahvuus.

Pääosa Livionin henkilökunnasta on Kokkolassa, mutta heitä löytyy myös Pietarsaaresta ja Oulusta. Yksi keino saada ihmisiä töihin on etätyöskentely, joka on todettu yrityksessä hyväksi asiaksi.

– Maakunnasta pystyy hyvin tekemään töitä. Se on tätä päivää. On tietenkin asioita, joita joutuu tekemään konttorissakin. Vapaus ja vastuu kulkee työskentelyssä käsi kädessä.

Lamminen katsoo luottavaisena eteenpäin jatkossakin.

– Olemme vahvasti panostaneet kehittämiseen ja projektipalvelujen tarjoamiseen alusta asti. Toiminnan juju, että kehitetään omia tuotteita ja osaamista teollisen internetin ja asioiden internetin ympärille, joissa on älykkyyttä ja pyritään hyödyntämään uutta teknologiaa. Kertynyttä osaamista hyödynnetään myös tarjoamalla asiakasprojekteja erilaisille toimijoille niin alueelle kuin koko Suomeen.

Livion nojaa koko ajan eteenpäin innovatiivisissa ideoissa ja pyrkii haistelemaan uusia teknologiasuuntauksia.

– Polku on vienyt sillä lailla hienosti eteenpäin, että olemme tässä matkan varrella saaneet erilaisia tuotteita kehitettyä. Livion satsaa tuotteisiin ja palveluihin, joissa pyritään hyödyntämään modernia teknologiaa. Tuomaan älykkyyttä erilaisiin ympyröihin, joissa sitä ei ole aiemmin kovin paljon vielä hyödynnetty.

#