keskiviikko 21.11.2018 | 09:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkola paljasti juhlavuoden graafisen ilmeen – Kaupunki täyttää 400 vuotta vuonna 2020

Kokkola-lehti+ | Pe 7.9.2018 klo 11:32 [päivitetty pe 13:28]

Joni Mäki-Petäjä

Kokkolan kaupunki paljasti perjantaina uuden 400-juhlavuoden graafisen ilmeensä. Kokkola täyttää 400 vuotta 7. syyskuuta 2020. Juhlavuoden ilmeen on suunnitellut kokkolalainen palkittu graafinen suunnittelija Elina Warsta.

– Ilme on raikas ja yksinkertainen sekä nopeasti tunnistettavissa. Siinä on elementtejä historiasta ja Kokkolan vaakunasta, mutta myös tunnelmia tulevaisuudesta. Tynnyri on pystyasennossa ja timantti kuvastaa dynaamisuutta , Warsta kertoo.

Kaupunki kutsui Warstan suunnittelemaan juhlavuoden ilmettä viime keväänä.

– Tietenkin kuuntelin kaupungin toiveita ja yhdistelin omia näkemyksiä. Syksyn aikana suunnitelmatyö tiivistyi. Olen varsin tyytyväinen lopputulokseen, Warsta kertoo.

Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattilan mukaan kaupunginhallitus valitsi vaihtoehdoista nyt paljastetun graafisen ilmeen.

– Kutsumme samalla kaikki kaupunkilaiset mukaan juhlavuoteen. Kantavana teeman on yhteisöllisyys. Idea on samantyyppinen kuin Suomi100-juhlavuonna. Tavoitteena on ainakin 400 juhlavuoden logoa kantavaa tapahtumaa ja tilaisuutta järjestää vuonna 2020, Mattila kertoo.

Juhlatoimikunnan pääsihteeri Sampo Purontaus sanoo, että juhlavuoden logoa voi käyttää eri tilaisuuksissa.

– Juhlavuoden nettisivuilla (www.kokkola400.fi) on lomake, jonka voi täyttää ja kertoa mitä aktiviteettia järjestää sekä miten se liittyy juhlavuoteen. Kaupunki antaa hakemusten perusteella sitten luvan ja käyttöoikeuden juhlalogoon.

Kaupungin viesti on, että nyt on aika ideoida ja suunnitella juhlavuotta.

– Haluamme ideoita joka puolelta Kokkolaa. Kokkolan strategiassa on, että meillä olisi rohkeasti uudistuva Kokkola. Tarvitsemme rohkeitakin ideoita. Toki kaupungilla on jo menossa erilaisia omia suunnitteluhankkeita juhlavuodelle, jotka näkyvät vuonna 2020, Purontaus kertoo.

Venetsialaisina ja itsenäisyyspäivänä esimerkiksi kaupunki ottaa isompaa roolia juhlavuonna. Myös kaupungintalon remontin päättyminen ja Suntin ehostus ovat juhlavuonna listalla korkealla.

– Juhlavuoden budjettia käsitellään ja oma mielipiteeni on, että kyllä juhlavuoden täytyy näkyä ja siihen on varattava tarvittava raha tulevien vuosien budjetista, Mattila sanoo.

Myös Ruotsin kuningashuoneeseen on oltu yhteydessä. Ruotsin kuningas perusti aikanaan Kokkolan, joten varsinaiselle juhlapäivälle 7. syyskuuta 2020 on toiveissa saada kuninkaallinen edustus.

– Lähtökohtana on kuitenkin, että juhlavuosi on kaupunkilaisten juhla, Mattila linjaa.

#
Fingerpori