Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan tarkastuslautakunnan puheenjohtaja järkyttyi talousrikosepäilystä - "Tällä hetkellä kyse on vain epäilystä ja toivonkin ettei se johda mihinkään"

Kokkola-lehti+ | Ke 12.9.2018 klo 12:00

Outi Airola

Kokkolan kaupungin tarkastuslautakunta on vaaleilla valittujen luottamusmiesten yksikkö, joka vahtii kaupungin hallintoa ja tarkkaa taloudenpitoa. Puheenjohtaja Pekka Nurmi järkyttyi kaupungin viranhaltijan talousrikosepäilystä.

– Tällä hetkellä kyse on vain epäilystä ja toivonkin ettei se johda mihinkään. Jos johtaa, jotakin on tehty väärin.

Pitäisikö tarkastuslautakuntaan tulla tieto, jos jonkun viranhaltijan esimiehellä on tietoa taloudellisesta väärinkäytöksestä?

– Ilman muuta! Mitään ei saa painaa villaisella, siitähän on lakipykäläkin.

Jos asiaa ei viedä eteenpäin...?

– Silloin toimitaan väärin. Vilppiä ei saa pimittää.

Onko kaupungin viranhaltijoilla paljon luottokortteja, tukkukortteja tai muita ostokortteja ja miten näiden käyttöä valvotaan?

– Määrää en osaa sanoa, mutta sisäinen tarkastaja, joka on meillä kaupungilla töissä, valvoo ensimmäisenä, sitten tilintarkastaja. Ne jotka hyväksyvät laskut, ovat tietysti avainasemassa.

Jos lasku on hyväksytty ylemmällä taholla, siihen on vaikea puuttua?

– Näin se on.

Onko näissä asioissa ollut suurpiirteisyyttä?

– Ei minusta ainakaan enää ole. Aiemmin oli vähän suurpiirteisempää kulttuuria, johon itsekin puutuin kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Meille tuli kaupungilta painekattiloista alkaen kaikenlaisia lahjoja. Otin sen linjan, että luottamusmiehet voivat itse ostaa kattilansa. Nyt linja on tiukka ja hyvä niin.

#
Fingerpori