torstai 23.5.2019 | 04:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Uimaseurasta neljä tyttöä Lappeenrannan uinteihin

Seppo Järvelä Kokkola-lehti+
Pe 30.11.2018 klo 12:08

Kokkolan Uimaseurasta lähtee viikonloppuna Lappeenrannassa järjestettäviin lyhyiden ratojen valtakunnallisiin ikäkausi-mestaruusuinteihin neljä tyttöä. 13-vuotias Teea Jestoi ui mestaruuskilpailuissa viisi matkaa. Hänen päämatkansa on 100 metrin rintauinti.

-Kolmen joukkoon tähtään, mutta kultakin kelpaa, Jestoi sanoo.

Jestoi voitti Porissa järjestetyissä Länsi-Suomen karsintakilpailussa matkan ennätysajallaan 1.14,63. Se oli karsintojen toiseksi nopein aika. Parhaan ajan 1.14,38 ui Itä-Suomen karsintakilpailun Kouvolassa voittanut Joensuun Uimaseuran Maria Korkalainen.

Kokkolalaisuimari nimeää toiseksi parhaaksi lajikseen 200 metrin rintauinnin. Hän on Porin kilpailun voittoajallaan 2.51,29 tilastossa yhdeksäntenä. Jestoi osallistuu Lappeenrannassa myös 50 metrin rintauintiin sekä 50 ja 100 metrin perhosuinteihin.

Seurakaveri 14-vuotias Sofia Nurkkala osallistuu kilpailuissa 200 metrin rintauintiin. Hän on uinut matkan aikaan 2.51,89.

-Tavoitteenani on oma ennätys, Nurkkala sanoo.

Nurkkala kertoo viihtyneensä altaassa jo vauvaiässä. Nykyisin hän harjoittelee uintia viitenä päivänä viikossa. Ohjelmassa on myös yksi saliharjoitus.

-Harrastan uintia, koska olen kehittynyt lajissa. Täällä saan myös uusia kavereita.

Henna Känsäkangas osallistuu 14-vuotiaiden 100 ja 200 metrin selkäuinteihin ja 800 metrin vapaauintiin. Hän kertoo viihtyvänsä kilpailuissa.

-Nyt on tunne, että kunto on kohdallaan. Tavoittelen karsintakilpailua parempia aikoja ja sijoituksia, Känsäkangas sanoo.

Wilma Lakanen ui Lappeenrannassa neljä matkaa. Hän osallistuu 50, 100 ja 200 metrin selkäuinteihin sekä 100 metrin vapaauintiin.

-Tavoitteena on parantaa aikojani ja sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon, 15-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Lakanen kertoo.

Lakanen oli karsintakilpailun yhdeksänneksi paras 50 metrin selkäuinnissa ennätysajallaan 30,91. Kymmenes sija tuli 100 ja 200 metrin matkoilta.

Uimaseuran valmentaja Ilona Isoaho kertoo, että Lappeenrannan kilpailuihin valittiin osallistujat eri puolilla maata järjestettyjen karsintakilpailujen perusteella.

-Henkilökohtaisiin lajeihin pääsi 16 ja viesteihin kahdeksan parasta seurajoukkuetta.

Kokkolalaisuimarit viimeistelivät kisakuntoaan viikonlopun kilpailuissa Pietarsaaressa ja Kokkolassa.

-Kilpailut olivat samalla kova harjoitus. Painotus oli teknisellä osaamisella sekä hengitystekniikan treeninä, Isoaho kertoo.

#