torstai 23.5.2019 | 03:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pähkinänsärkijä-baletti juhlistaa Balettiopiston 40. toimintavuotta – Katso videolta Arabialainen tanssi

Maria Store Kokkola-lehti+
Ti 4.12.2018 klo 15:00

Balettiopisto juhlistaa 40. toimintavuottaan kahdella klassikolla: syyskausi päättyy Pähkinänsärkijään ja kevätkausi Prinsessa Ruususeen.

Pähkinänsärkijä on joulunajan klassikkobaletti, jossa Clara-tyttö (Vilma Mäki) osallistuu hienoihin joulujuhliin herra Drosselmeierin luona. Balettiopiston versiossa juhlat järjestää Drosselmaija (Leena Komsi).

Juhlan emännältä tyttö saa lahjaksi pähkinänsärkijänuken, josta hän näkee unta. Clara seikkailee myös Makeishaltijattaren kanssa Makeismaassa, jossa maan asukkaat esittävät vieraalle erilaisia tansseja.

Pähkinänsärkijää esitetään tulevana perjantaina ja lauantaina yhteensä viisi kertaa. Kaksi näytöksistä on koululaisnäytöksiä ja kolme yleisönäytöksiä.

– Ne ovat myyneet lähes loppuun, ainoastaan lauantain aikaisempaan esitykseen on enää muutamia lippuja, kertoo tanssin linjajohtaja Jenny Girod.

Pähkinänsärkijä-baletti tuo Keski-Pohjanmaan konservatorion lavalle noin 200 tanssijaa, aina 4-vuotiaista aikuisbaletin tanssijoihin.

– Kaikki eivät ole samaan aikaan lavalla, 4-8-vuotiaat tanssijat on jaettu eri näytöksiin. Kaikkiaan yhdessä näytöksessä on mukana 140 tanssijaa.

#