sunnuntai 18.8.2019 | 01:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Älyluurit ja tabletit tarvitsevat huoltoa - Kokkolalainen Mika Natri avasi Bittikulman

Joni Mäki-Petäjä Kokkola-lehti+
To 7.2.2019 klo 07:21

Kokkolalainen Mika Natri, 27, aloitti tammikuussa uutena yrittäjänä. Natri perusti tietokonehuolto Bittikulman, joka sijaitsee Kustaa Aadolfinkadulla, entisissä mainostoimisto Preludin tiloissa.

– Ajatus yrittäjyydestä lähti aukenemaan viime keväänä, kun mietin alan palveluja alueella. Halusin tuoda kaiken saman katon alle, niin IT-huollon, tietokonemyynnin, matkapuhelinhuollon ja tarvikemyynnin.

Yhteistyökumppaniksi mobiililaitehuoltoon tuli iHelp-ketju. Yhteistyösopimuksen myötä Bittikulma on 21:s iHelp-ketjun yrittäjä Suomessa.

– Konsepti on hyvä ja valmis. Saamme nopeasti varaosat ketjun Oulun toimipisteen kautta ja asiakkaalle pyritään aina saamaan mahdollisimman lyhyt odotusaika huollolle, Natri sanoo.

Natrin apuna yrityksessä on ullavalaislähtöinen kihlattu Mira Puskala.

– Tässä olemme remontoineet tiloja meidän käyttöömme sopiviksi. Tässä on nyt 60 neliötä tilaa liikkeelle. Iso kiitos vuokraisäntä Keijo Särkijärvelle, joka on ollut myös auttamassa meitä monella tapaa, pariskunta kehuu.

Niin Natri kuin Puskala olivat töissä Korv Göransilla, jossa Puskala jatkaa edelleen.

– Mira jatkaa siellä yhä. Tavoite on näin aluksi työllistää tässä itseni. Jatkossa toki tavoitteena on saada Mirakin yhä enemmän työllistymään yrityksen kautta, Natri tuumii.

Yrityksen alkutaival on ollut odotuksia herättävä.

– Juuri ilman markkinointia asiakkaat ovat löytäneet hyvin uuteen yritykseen. Tarvetta tämäntyyppiselle palvelulle tuntuu olevan.

Natri arvioi, että noin 70 prosenttia asiakkaista tulee kännykkään liittyvien huoltojen takia.

– Se ei ole ihme, kun ajattelee kuinka suuressa käytössä matkapuhelimet nykyisin ovat. Lähes kaikilta löytyy älyluuri taskusta. Tyypillisimpiä huoltoja ovat kännykän näytön ja akun vaihdot. Erilaisia merkkejä ja malleja on todella paljon.

Natri on aina ollut kiinnostunut tietokoneista ja tehnyt monenlaista kokeilua ja remppaa omille koneille.

– Ainakin 5-6 vuotta sitten rakensin oman tietokoneen, kun kyllästyin tehottomiin kannettaviin läppäreihin. Siinä sitä tuli kuin huomaamatta oppia käytännön kokeilujen ja erehdystenkin kautta. Aluksi ei ollut sen kummemmin yrittäjyys mielessä. Vähitellen kuitenkin harrastus vei koko ajan enemmän aikaa ja kypsyi ajatus harrastuksen muuttamisesta elannoksi.

Virallisia avajaisia pidetään lauantaina 23.helmikuuta.

– Palautetta ja uusia ideoita otetaan aina vastaan. Aina pyritään kuuntelemaan asiakasta herkällä korvalla, Natri vinkkaa kokkolalaisille.

”Tarvetta tämäntyyppiselle palvelulle tuntuu olevan.

#