tiistai 29.11.2022 | 13:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aikuiset-sarjan Anna Airola: "En osannut odottaa pääroolia, mutta olin siitä tosi positiivisesti yllättynyt"

Sini Sulkakoski
To 4.4.2019 klo 09:00

Sarja kertoo nuorista aikuisista, jotka harhailevat lapsuuden ja aikuisuuden välimaastossa, ja jotka eivät oikein tiedä suuntaansa eivätkä minkälaisen kahvin tilaisivat kahvilassa.

Anna Airolan esittämä roolihahmo Oona on impulsiivinen, räväkkä ja välillä vähän hukassa kaiken, ja varsinkin itsensä kanssa.

–Tosi monta kertaa kuvausten aikana en ymmärtänyt Oonaa, vaikka olen itsekin impulsiivinen. Nyt ymmärrän, että Oona on vain hukassa ja epävarma.

Airola ei havitellut mitään tiettyä roolia osallistuessaan Yellow filmsin järjestämään koekuvauksiin.

– Kävin koekuvauksissa jossa haettiin nuorten sarjoihin näyttelijöitä. En osannut odottaa pääroolia, mutta olin siitä tosi positiivisesti yllättynyt. Olin innoissani, ja sen jälkeen kaikki kävikin tosi nopealla aikataululla.

Sarjan keskeisiin hahmoihin kuuluu myös Arttu, joka on Oonan paras ystävä ja tukipilari, toisin sanoen Oonan elämän kantava järjen ääni. Artun roolia esittää Elias Salonen, joka onkin hauska sattuma, koska Salonen ja Airola ovat ystäviä ihan oikeassakin elämässä-

– Eliaksen kanssa olemme tehneet paljon yhteistyötä, koska olemme Teatterikorkeakoulussa kurssikavereita. Saimme improvisoida kohtauksiin loppuja, joista osa päätyi myös sarjaan. Koska tunnemme toisemme ja toistemme huumorin niin hyvin, se auttoi improvisoinnissa ja ylipäänsä sarjan teossa.

Sarjassa kuullaan myös viittauksia Kokkolaan, kun Oona puhuu kotipaikkakunnastaan.

– Käsikirjoituksessa oli alun perin Oonan kotipaikkana muistaakseni Forssa. Kun minut otettiin mukaan, ohjaaja ja käsikirjoittaja muokkasivat roolia minulle sopivaksi. Mietimme, mistä Oona voisi olla kotoisin, ja lopulta päädyimme Kokkolaan, koska puheestani välittyy Kokkolan murre. Emme halunneet keksiä mitään kuvitteellista Syrjälän kylää, koska sarjassa käytetään muutenkin oikeita paikannimiä, kuten Punavuori tai Kallio.

Kokkolan tiluksia ei kuitenkaan sarjassa nähdä, vaikka sarjassa Oona kotikonnuille lähteekin käymään.

– Ne kohtaukset on kuvattu Vantaalla ja Järvenpäässä, se oli täysin budjettikysymys. Meillä oli käytettävissä 30 kuvauspäivää, ja koko työryhmän siirtäminen Kokkolaan olisi vienyt niin paljon aikaa, että sitä ei voitu siksi tehdä. Toivottavasti kokkolalaiset eivät ole tästä vihaisia!

Airola on hyvillään että sarja kertoo parikymppisistä ihmisistä, koska tuon ikäisistä ei juurikaan ole ohjelmistoa. Sarja koskettaa monenikäisiä ja Airola kertoo että monelle on löytynyt muun muassa samaistumispintaa Oonan isästä, Markkua näyttelevästä Ville Myllyrinteestä.

Markku muuttaa omien ongelmiensa vuoksi Oonalle asumaan, josta hän näkee lähietäisyydeltä tyttärensä toilailut ja yrittää olla esikuvana parhaansa mukaan.

Anna näkee roolihahmonsa Oonan kanssa myös hieman yhtäläisyyksiä

– Kuvauksissa muistan kerran kysyneeni ohjaajalta, että onko Oonan pakko suuttua tässäkin kohtauksessa näin pahasti taas, koska eihän tämä kyseinen asia ole niin suuri ongelma. Ohjaaja vastasi, että vedä kunnon raivarit vaan! Nyt sarjan nähtyäni olen tyytyväinen, että Oona on sellainen kuin on, koska tuollaisiahan me ihmiset ollaan, ihan epäloogisia. Myönnän siis, että löydän itsestänikin sen Oonan ylidramaattisen puolen.

Airola toivoo Aikuiset –sarjalle kovasti jatkoa, mutta sarjan tulevaisuus on avoinna. Anna Airola nähdään tulevana kesänä myös Ykspihlajan kesäteatterin näyttämöllä.

Aikuiset tulee TV2:lta maanantaisin. Kaikki jaksot löytyvät myös Areenasta.

”Nyt ymmärrän, että Oona on vain hukassa ja epävarma

#