sunnuntai 22.9.2019 | 04:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

KUF:n seuratalo Jungsborg yritettiin tuhopolttaa keskellä Kokkolaa – Naamioitunut tekijä tallentui valvontakameralle

Joni Mäki-Petäjä Kokkola-lehti
Ke 12.6.2019 klo 09:01 [päivitetty ke 10:30]

Kokkola-lehden saamien tietojen mukaan ruotsinkielisen nuorisoseuran (KUF) vuonna 1909 rakennettu seuratalo Jungsborg yritettiin tuhopolttaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Naamioitunut tekijä oli tallentunut valvontakameralle. Poliisilla on tutkinta kesken.

Ainekset suurpaloon olivat olemassa, mutta onneksi naapuri oli huomannut vakavan tilanteen ja hälyttänyt palokunnan paikalle. Naapurin koira oli ollut yöllä kello 4 aikaan levottomana ja tämän vuoksi Jungsborgin lähettyvillä asuva naapuri oli ymmärtänyt tilanteen vakavuuden.

Tuli oli jo pääsemässä hirsirakenteisiin, mutta hälytys tuli tarpeeksi ajoissa, jotta täydelliseltä tuholta vältyttiin. Näin pyromaanin aikeet eivät toteutuneet.

Tiistaina puurakenteinen autiotalo tuhoutui täysin tulipalossa Kaarlelankadulla. Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa. Talo oli täyden palon vaiheessa ennen kuin pelastuslaitoksen ensimmäiset yksiköt ehättivät paikalle.

Kaikkia paloja epäillään tahallaan sytytetyiksi. Tutkintanimikkeinä ovat vahingonteko ja tuhotyö. Poliisi on ottanut yhden vuonna 1998 syntyneen kokkolalaisen miehen kiinni tekoihin epäiltynä. Poliisi jatkaa tekojen tutkintaa eikä tiedota asiasta tutkinnan tässä vaiheessa enempää.

#