lauantai 14.12.2019 | 15:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sini-Marja Sangi vinkkaa Luodosta löytyvästä vaellusreitistä: Knypälbackan kivikossa riittää ihmeteltävää

Sini-Marja Sangi Kokkola-lehti
Ke 24.7.2019 klo 18:00

Nyt on kulkaas naapurikunnasta löytynyt lähiretkeilypaikka, jota voin lämpimästi suositella muillekin! Holmin vaellusreitti yllättää vaihtelevuudellaan ja kauniilla maisemillaan. Vaellusreitti on pituudeltaan 8,5 tai 12,5 kilometriä riippuen reittivalinnasta.

Reitti on helposti saavutettavissa Kokkolan ja Pietarsaaren väliseltä Rantatieltä (749), kun jättää auton aivan tien vieressä sijaitsevan Luodon koulun pihalle. Matka kannattaa aloittaa vastapäivään, sillä heti tienylityksen jälkeen löytyy opastaulu, josta voi napata kännykkään valokuvan, mikäli viereisestä postilaatikosta ei löydy valmiiksi tulostettuja karttoja.

Holmin vaellusreitti on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen maastoltaan. Se on pääosin erittäin helppokulkuista maastoa, ja kaikkiin ylityspaikkoihin on rakennettu tukevat siltarakenteet tai pitkospuut. Reitiltä löytyy kalliota, metsäpätkiä, järvimaisemaa, hienoja kivikkoja ja aukeita paikkoja. Luodon koulun ja Molnvikenin lammen välissä sijaitsee vaikuttava Knypälbackan kivikko, jossa riittää ihmeteltävää.

Holmin reitille kannattaa lähteä koko perheen voimin retkeilemään ja etsimään vaikkapa geokätköjä. Reitti sopii hyvin myös polkujuoksuun. Molnvikenin lammella voi pysähtyä syömään eväitä hyvällä tulipaikalla josta löytyy kaikki tarpeellinen siistejä huussitiloja myöten.

Reissun jälkeen seikkailu jatkuu Luodon koulun pihalla urheilullisissa merkeissä. Mäki ylös, liukurataa alas ja telineisiin roikkumaan!

Lähiretkellekin kannattaa pakata reppuun pieni ensiapulaukku. Kesällä on tärkeää muistaa kyytabletit ja punkkipihdit, eikä parane unohtaa hyttysmyrkkyä ja aurinkorasvaa. Tavallinen ideaaliside, muutama laastari ja desinfiointiaine voivat nousta arvoon arvaamattomaan.

Retken jälkeen punkkitarkastus on paikallaan, ja vaatteet kannattaa heittää pesukoneeseen sillä niiden saumoissa saattaa lymyillä yllätyksiä.

Mukavia ja turvallisia retkiä!

Kirjoittaja on kokkolalainen aktiiviretkeilijä, joka nauttii luonnosta niin työssä kuin vapaa-ajalla. Lisää retkivinkkejä luontoloinen.blogspot.fi ja @luontoloinen.

#