lauantai 14.12.2019 | 15:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jan Lehmuksen kolumni: Värikäs San Francisco

Jan Lehmus Kokkola-lehti
Ke 31.7.2019 klo 13:35

San Franciscossa näkee kaikenlaista kansaa: hipstereitä ja hippejä, liikemiehiä ja taiteilijoita, oman polun kulkijoita ja seuraajia, mutta ennen kaikkea vanhan kunnon amerikkalaisen unelman etsijöitä ja innovaattoreita.

Useat globaalit megayritykset ovet saaneet alkukipinänsä juuri täällä länsirannikon yritteliäässä suurkaupungissa. Odotukset oli korkealla Californian Golden Gate Citystä, mutten ajatellut sen kolahtavan näin vahvasti!

Asuin San Franciscon itäpuolella, naapurikaupungissa Oaklandissa, mutta Bart-junalla olin San Franciscon sydämessä kymmenessä minuutissa. Tämä oli kesän alkua täällä ja mittari näytti tasaiset 68 fahrenheittia, eli parisenkymmentä celciusta joka päivä. Varsin mukava ja tasainen ilmasto meikäläiselle!

Rakastuin välittömästi kaupungin monipuolisuuteen, eri asuinalueiden erikoisuuksiin ja koko boheemiin ilmapiiriin! Ashbury-Haight, jossa hippi-liike syntyi 60-luvulla huokui edelleen vapautta ja rakkautta.

The Castro, jossa saatenkaarikansa vaikuttaa ja joka on yksi USA:n ensimmäisiä LGBT-naapurustoja oli täynnä väriä ja hymyjä. SoMa tarjoili yöelämää ja kulttuuria monien museoiden kautta, joista yhtenä esimerkkinä maailman suurin MoMa - Museum of Modern Art.

Fisherman’s Wharfille matkasin legendaarisilla vanhoilla raitiovaunuilla syömään kalakeittoa tarjoiltuna hapantaikinakulhosta. Istuin pohjoisrannikolla puistossa nauttien paikallisesta viinistä ja mietiskelin kuinka joku on joskus voinutkaan paeta pahamaineisesta Alcatrazin vankilasaarelta.

San Franciscon paikallisissa kahviloissa voit sattumalta tavata mitä mielenkiintoisempia ihmisiä! Itse päädyin lounaalle yhden Airbnb-yrityksen perustajien kanssa keskustelemaan Suomen potentiaalista matkailun alalla. Mielenkiintoisia keskusteluja ja ideoita syntyi myös muualla kun vain uskalsi tutustua ihmisiin ja olla avoimin mielin liikkeellä.

Vuokrasin auton muutamaksi päiväksi ja suuntasin etelään kohti Santa Cruzin kaupunkia. Kävin muutamassa skeittipuistossa katsomassa nuoria lahjakkuuksia sekä länsirannikolla surffauksesta tutuissa paikoissa. Ajoin myös Golden Gaten yli Napa Valleyyn, jossa vietin päivän viinitarhoilla kauniissa kukkulaisissa maastoissa.

Kaiken kaikkeaan tämä oli mitä erinomaisin lopetus tälle maailmanympärimatkalleni, joka on antanut niin paljon enemmän mitä osasin ajatellakaan. Matkailu avartaa ja nyt kun olen palannut koti-Suomeen osaan kyllä arvostaa elämän erilaisuuksia aivan eri tavalla.Seuraavia seikkailuja odotellessa, näkemiin!

Reissumiehen matkan kulkua on voinut seurata Kokkola-lehdestä joka toinen viikko sekä kuvien kautta instagramissa @janthewhaler-tililtä.

#