torstai 13.8.2020 | 11:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jubël ja Nikke Ankara esiintyvät Kaupan ja kulttuurin yössä – "Odotamme ennätysyleisöä"

Maria Store
Ke 11.9.2019 klo 11:00

Tulevana perjantaina Kaupan ja kulttuurin yössä Mediakulman ja Chydenian väliin Tehtaankadulle ajetaan rekka, jonka Volvo-lavalla esiintyvät muun muassa ruotsalainen Jubël ja Nikke Ankara.

– Odotamme ennätysyleisöä. Vaasassa Jubëlin keikalla pari kuukautta sitten oli tori täynnä. Odotamme, että Jubëlin mukana tänne tulee faneja muualtakin, toteavat KPK Median markkinointipäällikkö Lea Mattila ja Kari Moilanen City Kokkolasta.

Volvo-lavan ohjelmaa seurataan HalpaHallin suunnalta. Ohjelman avaa Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas. Illan aikana lavalla esittäytyvät aikuiskoulutusorganisaatiot. Musiikista vastaa Ajomiehet.

Lisäksi luvassa on saunakauha ilmaveivi -näytös, tanssiesityksiä sekä Oopperayhdistyksen ja kuntokeskus Actilifen esittäytyminen.

Kahdeksan kilpailijaa ottaa Volvo-lavalla osaa Korv Göransin järjestämään tulisen hampurilaisen syöntikisaan. Jokaisella kilpailijalla on kymmenen minuuttia aikaa syödä ”tuskallista ruokaa” ilman juotavaa.

Rantakadun työmaa-aluetta ympäröiviä aitoja siirretään hieman, että esimerkiksi Purje-lavan ja Kulman eteen saadaan lisää tilaa. Rantakadulla sijaitseviin liikkeisiin on pääsy.

– Kärsivällisyyttä toivomme kävijöiltä, sanoo Moilanen.

Chydenioiden väliin tulee ”ruokakatu”, jossa myynnissä on lohikeittoa, unkarilaisia leipiä ja lakritsaa. Lisäksi alueelle tulee Soiten ensihoidon autoja. Soiten henkilökunta järjestää myös työnäytöksiä.

Keskustaan tulee myös Volvon ja Citroënin autonäyttelyt. HalpaHallin eteen tulee karuselli ja illan aikana ammutaan myös karkkitykki.

Ristirannankatu suljetaan liikenteeltä kello 14 lähtien. Kiinteistöistä pääsee kuitenkin ajamaan katua pitkin pois, vakuuttaa Moilanen. Rantakadun parkkihallista pääsee poistumaan iltapäivällä Nordean suuntaan.

Yritykset ovat lähteneet hyvin mukaan tapahtumaan, sanoo Mattila.

– Tapahtuma vaatii heiltäkin paljon järjestelyjä. Me hommaamme väen keskustaan ja yritysten tehtävä on saada heistä ostoksille, kertoo Mattila.

Kaupan ja kulttuurin yö 13.9. kello 17-23. Jubël esiintyy 19.15 ja Nikke Ankara kello 21.45.

#