lauantai 22.2.2020 | 09:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolaislähtöisen valokuvaajan Suvi Roikon kuvia uusissa postimerkeissä

Kokkola-lehti
Ke 11.9.2019 klo 10:15 [päivitetty ke 12:51]

Syyskuun 11. päivä tulee myyntiin neljä uutta postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä kuusi erilaista postimerkkiä. Merkkien aiheina on näyttäviä iltapukuja, maalauksellisia kuvia metsäretkeltä, harmonisen kaunis kalla ja kirjailija Kalle Päätalo, jonka syntymästä on kulunut 100 vuotta.

Kokkolalaislähtöinen valokuvaaja Suvi Roiko on ottanut Metsäretki-postimerkkeihin nostalgiset kuvat, joissa lapset ovat metsässä koiranpentujen kanssa.

Nykyään Tampereella asuva Roiko haluaa tuoda maalauksellisilla muotokuvillaan esille lasten ja eläinten välisiä suhteita. Toisessa merkissä metsästystorveen puhaltava poika istuu varpujen päällä seitsemän koiranpennun kanssa ja toisessa tyttö nukkuu kannolla koiranpennun kanssa.

Merkkien valokuvat on otettu Vesilahdessa Krääkkiön kylässä.

– Kuvauksissa oli mukana neljä lasta kahdesta perheestä ja seitsemän koiranpentua. Lasten perheenjäsenet auttoivat kuvauksissa pitämällä mm. salamavaloja pystyssä ja tuomalla karanneita koiranpentuja takaisin. Vaikka liikkuvia osia oli paljon, kuvausten tunnelma oli mukava ja rento, Roiko naurahtaa.

#