perjantai 29.5.2020 | 06:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nina Niskalan ja Ville Erikssonin HÄMÄRÄ-bändiä on kutsuttu Ruusujen synkäksi pikkuserkuksi

Maria Store
Ke 2.10.2019 klo 17:00

Kokkolalainen Nina Niskala ja raumalainen Ville Eriksson ovat tehneet musiikkia yhdessä kuuden vuoden ajan.

– Musiikkiprojektit ovat lähinnä tapoja päästää meidän oma luovuutemme valloilleen. Kaikki muu siinä ohella on plussaa. Toki toiveena on, että tätä voisi joskus tehdä työkseen, toteaa Niskala.

Vuonna 2014 kaksikko perusti englanninkielistä elektronista musiikkia tekevän SURINA-yhtyeen. Toissavuonna heräsi ajatus suomenkielisten kappaleiden tekemisestä.

– Minulla on aiemmin ollut vaikeuksia sanoittaa suomeksi. Se ei ole tuntunut oikealta. Itselle läheisellä kielellä sanoittaminen oli haastavaa. Nyt kokeilimme ja se olikin yllättävän helppoa ja tuntui onnistuneelta. Oli oikea aika, selvittää Niskala.

Kaksikko halusi erottaa uuden projektin SURINAsta ja perusti siksi HÄMÄRÄn.

– Projektit ovat eri tyylisiä muutenkin. HÄMÄRÄn musiikki on vähän popimpaa, kun SURINAn musiikki on synkempää ja syvempää. HÄMÄRÄn musiikissakin on silti melankoliaa. Sanoitukset ovat kipuilevia, ei elämän iloa pulppuavia rallatuksia. Emme taida osata tehdä kovin iloista musiikkia, toteaa Niskala naurahtaen.

Hän sanoo, että HÄMÄRÄä on kutsuttu Ruusujen synkäksi pikkuserkuksi.

– Se on kivasti sanottu. Olemme otettuja.

Sävellystyö tehdään yhteistyönä: Niskala tekee laulumelodiat ja sanat, Eriksson tuottaa ja miksaa. Yhteistyö sujuu hyvin välimatkasta huolimatta.

– Tosi näppärästi. Teimme melkein koko levyn niin, että äänitin oman osuuteni omilla studiovehkeilläni kotona. Sitten lähettelemme tiedostoja toisillemme, Niskala kertoo.

HÄMÄRÄn debyyttialbumi ilmestyy Svart Recordsin julkaisemana 25. lokakuuta. Levyn viides sinkku Kuvio on jo kuultavissa. Kappaleen video on katseltavissa Svart Recordsin YouTube-kanavalla.

– Onneksi saimme levytyssopparin. On ollut siistiä, että tällaiset haaveet ovat toteutuneet.

Levyn teemoja Niskala ei lähde avaamaan, vaikka omat tunnetilat ovat vaikuttaneet vahvasti kappaleisiin.

– On ollut hienoa kuulla, miten eri tavoin ihmiset ovat omaksuneet kappaleet ja tulkinneet niitä omaan elämään sopivaksi. Haluan siksi pitää kaiken avoinna.

HÄMÄRÄ nähdään keikoilla 3. lokakuuta Tampereen Lost In Music -festivaalilla sekä Helsingissä 18. lokakuuta Svart Recordsin 10-vuotisjuhlissa Suvilahti TBA:ssa.

Kokkolassa kaksikko on keikkaillut viimeksi keväällä.

– Uusia keikkoja otamme mielellämme vastaan.

”Sanoitukset ovat kipuilevia, ei elämän iloa pulppuavia rallatuksia. Emme taida osata tehdä kovin iloista musiikkia.

#