keskiviikko 25.11.2020 | 03:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan rautatieaseman muutostyöt alkavat Oulun puoleisessa päädyssä – alue on kiinni torstaista lähtien

Maria Store
Ke 9.10.2019 klo 10:45

Rautatieaseman pysäköintialueen muutostyöt käynnistyvät tulevana torstaina. Torstaista lähtien aseman Oulun puoleiseen päätyyn ei ole asiaa.

– Kannattaa siis varautua jättämään auto aseman etelänpuoleiselle pysäköintialueelle tai lähellä sijaitseviin pysäköintihalleihin. Puomit estävät työmaa-alueelle ajamisen, kertoo Väyläviraston kunnossapidon aluepäällikkö Veli-Matti Hirvonen.

Pysäköinti muuttuu aseman pohjoispuolella maksulliseksi. Hirvonen sanoo, että saattopysäköinti on tiettyyn rajaan maksutonta.

Vuokrapaikoista on luovuttu lähes kokonaan, ainoastaan autovuokraamolla on pari paikkaa käytössään.

– Näillä muutoksilla pyrimme saamaan pysäköinnin hallintaan. Tällä hetkellä alueella pysäköidään vähän miten sattuu ja alueella on autoja parkissa, vaikka ei olla lähdetty junalla minnekään. Väkisinkin pysäköintipaikat tulevat vähenemään, kun ne pannaan järjestykseen.

Alueelle maalataan pysäköintiruudut ja pystytetään pysäköintiä ja ajosuuntia ohjaavia liikennemerkkejä. Pysäköintipaikkoja tulee kaikkiaan noin viisikymmentä. Invalidipaikkoja tulee neljä aseman puoleiseen päähän.

Laiturille tulee kaksi katosta. Yksi puoliväliin pysäköintialuetta ja toinen asemanpuoleiseen päätyyn.

Asemalaituri erotetaan pysäköintialueesta kaiteella. Tiekaide erottaa pysäköintialueen Rautatienkadun kevyen liikenteen väylästä. Kevyen liikenteen väylältä kulkee kaksi suojatiemerkinnöin varustettua ”luiskaa” asemalaiturille.

Linja-autoille varataan kaksi paikkaa, jotka palvelevat, jos junien liikennöintiin tulee poikkeustilanteita.

Muutostyöt kestävät Hirvosen arvion mukaan neljästä kuuteen viikkoa. Ne maksavat arvioilta noin 200 - 250 000 euroa. Urakan hoitaa Destia Rail Oy.

– Maalaukset, reunakivet ja mahdolliset asfaltoinnit korjaukset ja muut säästä riippuvaiset muutokset täytyy tehdä pikaisesti ennen talven tuloa, Hirvonen sanoo.

”Tällä hetkellä alueella pysäköidään vähän miten sattuu ja alueella on autoja parkissa, vaikka ei olla lähdetty junalla minnekään.

#