sunnuntai 31.5.2020 | 16:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan ympäristöpäällikkö Michael Hagström ei saa syytettä kavalluksesta ja virka-aseman väärinkäytöstä

Riikka Sipilä
Ti 29.10.2019 klo 13:30 | päivitetty ti 14:54

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kokkolan kaupungin ympäristöpäällikköä Michael Hagströmiä vastaan esitetyt rikosepäilyt ovat kaatuneet Pohjanmaan syyttäjänvirastossa.

Syyttäjän mukaan syytettä ei nosteta, sillä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja törkeästä kavalluksesta ei löytynyt riittävästi syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi.

Ympäristöpäällikön hankinnoista tehtiin tutkintapyyntö poliisille keväällä 2018. Siinä vaiheessa kaupungin ympäristöpalveluissa oli jo toteutettu erityistarkastus vuosina 2010–2014 tehtyjen maksatusten selvittämiseksi ja epäilyjen hälventämiseksi.

Ympäristöpäällikkö oli kesäkuussa 2015 saanut työnantajaltaan varoituksen aiemmin tehdyistä epäselvistä hankinnoista ja viranhaltijapäätösten puuttumisesta yli tuhannen euron hankinnoista.

Virkarikoksissa syyteoikeus kuitenkin vanhenee viidessä vuodessa, ja tässä tapauksessa näin kävi touko-kesäkuussa 2019.

Kokkolan kaupunki ei missään vaiheessa esittänyt ympäristöpäällikköä kohtaan rangaistus- tai vahingonkorvausvaatimuksia.

Keskipohjanmaa 5.9.2018: Kaupunginjohtaja Stina Mattila ei kommentoi – Kokkolan kaupungin viranhaltijaa epäillään törkeästä kavalluksesta ja virka-aseman väärinkäytöstä

#