torstai 24.9.2020 | 17:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Täydellä höyryllä eteenpäin – Kaksi kaverusta perustivat Kokkolan alueella toimivan Huippuhöyry Oy:n.

Joni Mäki-Petäjä
To 7.11.2019 klo 07:40

Kokkolalaiset Joni Sikkilä ja Robert Witick eivät ole aiemmin olleet yrittäjinä.

– Kuukauden verran yrittäjyyttä takana, vielä ei ole kaduttanut kertaakaan, miehet naurahtavat.

Yrityksen idea kypsyi pikku hiljaa sieviläislähtöisen Sikkilän päässä. Hän oli netistä huomannut höyrypesun olevan maailmalla paljon yleisempää kuin Suomessa. Sikkilä tutustui höyrypesun saloihin ja tuli vakuuttuneeksi homman toimivuudesta.

– Auton peseminen höyryllä on tehokasta ja nopeaa. Höyryä käytettäessä ei tarvita liuottimia tai muita pesuaineita. Höyryn käyttäminen säästää myös vettä, sillä auton pesemiseen päältä riittää 3-5 litraa vettä. Auton höyrypeseminen on ympäristöystävällisin vaihtoehto puhdistaa auto niin ulkoa kuin sisältä, Sikkilä perustelee.

Sikkilä kertoi asiasta Witickille, jolla on autoalalta työkokemusta.

– Hetki meni, mutta aika nopeasti vakuutuin yrityksen mahdollisuuksista. Höyrypesun lisäksi tähän voi liittää monta muutakin erilaista autopalvelua. Esimerkiksi renkaanvaihdot ovat työllistäneet meitä hyvin syksyn aikana, Witick sanoo.

Yrityksen perustaminen arvelutti hetken, mutta Sikkilä kehuu Keski-Pohjanmaan Uusyrityskeskus Firmaxin tukea ja apua.

– Ei se mikään mahdoton tehtävä ole laittaa yritystä pystyyn, Sikkilä rohkaisee.

Yrityksen konseptiin kuuluu tuoda palvelu suoraan asiakkaalle eli miehet tulevat suoraan kotiin vaihtamaan renkaat tai pesemään auton.

– Meillä on huipputason laitteet, joilla renkaidenvaihto onnistuu, ja se pitää onnistua, puoleen tuntiin, miehet vakuuttavat.

He myös uskovat, että kotipalvelulla on jatkossa yhä enemmän käyttöä.

– Asiakkaan näkökulmasta tämän helpommaksi ei voi palvelu tulla. Voi tehdä muita askareita sillä välin, kun huolehdimme autosta.

Toimisto miehillä on pakettiautossa, jolla he kiertävät Kokkolaa ja tarvittaessa kauempanakin.

– Me täydennämme tässä hyvin toisiamme. Minulla on kaupallisen alan kokemusta ja Robertilla autoalan kokemusta. Minä olen itse pesemisessä ja renkaidenvaihdossa apupoikana. Sitten välillä hoidetaan pakollisia paperitöitä autosta käsin.

Myös miesten kemioiden pitää toimia, kun yrittäjäkaveria näkee usein enemmän päivän aikana kuin vaimoa.

– Kyllä tässä huumori lentää ja tarkoitus on muutenkin pitää yllä reipasta ja ystävällistä asiakaspalvelua, miehet naurahtavat.

”Auton pesemiseen höyrypesulla päältä riittää 3-5 litraa vettä.

#