torstai 13.8.2020 | 10:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nimistötoimikunta kaipaa kaupunkilaisilta nimiehdotuksia Eskon saarille

Maria Store
Ti 19.11.2019 klo 13:20 | päivitetty ti 13:34

Suntissa sijaitsevien niin kutsuttujen Eskon saarten nimeäminen on noussut esille Kokkolan kaupungin nimistötoimikunnassa. Saarilla ei ole virallista nimeä, mutta kansan suussa nimeksi on muotoutunut Eskon saari, entisen kaupunginjohtajan Esko Lankilan mukaan. Lankila oli vahvasti edesauttamassa Suntin ehostusta.

Kaikki eivät kuitenkaan tätä taustaa tunne.

– Esko voi viitata kehen tahansa Eskoon eikä Eskon saari siten ole paras mahdollinen nimi, selvittää museotoimenjohtaja ja nimistötoimikunnan puheenjohtaja Kristina Ahmas.

Ahmas sanoo, että nimistötoimikunta osallistaa mielellään kaupunkilaisia paikkojen nimeämisessä ja haluaakin nyt heiltä ehdotuksia.

Saaria on kaksi, joten käytännössä niillä voi olla omat nimensä tai yhteinen nimi.

– Saarten virallinen nimi voi myös olla Eskon saari, jos se koetaan hyväksi. Toivomme, että saamme aikaan keskustelua nimistöstä.

Nimiehdotuksia voi lähettää Kokkola-lehden toimitukseen esimerkiksi sähköpostitse toimitus@kokkolalehti.fi. Julkaisemme nimiehdotuksia marraskuun aikana.

Nimistötoimikunta kokoontuu seuraavan kerran vuodenvaihteen jälkeen, jolloin nimiehdotuksia käsitellään.

Viime vuonna nimistötoimikunta haki kaupunkilaisilta ehdotuksia Keskuspuiston katujen nimiksi. Kaupunkilaisilta saatiin runsaasti ehdotuksia ja sitä kautta saatiin muun muassa nimi puiston läpi kulkevalle pääväylälle. Sen nimeksi tuli Suntinraitti.

#