tiistai 14.7.2020 | 08:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan rautatieaseman pysäköintialueen remontti on tökkinyt pahasti

Joni Mäki-Petäjä
Ke 20.11.2019 klo 12:40

Kokkolan rautatieaseman pysäköintialueen remontointi ei ole edennyt aivan suunnitellusti. Pääurakoitsija Destia Rail Oy:n työpäällikkö Mika Tuokila kuitenkin lupaa, että alueelle pääsee parkkeeraamaan sovittuna päivänä eli perjantain 29. marraskuuta.

– On ollut vähän haastetta saada alihankkijoita töihin. En tiedä sitten ovatko alihankkijat ylityöllistettyjä vai eikö vain kiinnosta näin pienet urakat. Alihankkijoiden saaminen on ollut kyllä tosi haastavaa.

Tuokilan mukaan koko rautatieaseman remontti tuli hyvinkin nopealla aikataululla Destialle.

– Näin lyhyellä aikataululla alihankintaverkoston saaminen on yleensäkin haastavaa. Pitäisi tietää mieluiten kuukausia etukäteen, niin voitaisiin varautua paremmin. Tämä työmaa tuli meille hieman puskista, Tuokila myöntää.

Helsingin Pasilassa toimistoaan pitävä Väyläviraston kunnossapidon aluepäällikkö Veli-Matti Hirvonen on tietoinen viivytyksistä.

– Ei ole käynnistynyt ihan sillä ripeydellä kuin toivottiin. Kaksi kertaa olen siinä käynyt ja aika vähän oli viimeksi tapahtunut, Hirvonen sanoo.

Niin Hirvonen kuin Tuokila vakuuttavat, että ennen määräpäivää alueelle tulee vielä mm. ensimmäiselle laiturille suojakatos. – Lisäksi aita- ja kaiderakennelmat tulevat selkeyttämään aluetta. Liikennemerkit ovat tietenkin myös paikallaan, Hirvonen lupaa.

Alueen asvaltointityöt ja luonnollisesti maalaukset jäävät kevääseen talven tulon vuoksi.

– Osa töistä jää keväälle. Esimerkiksi korotetut suojatiet tulevat vasta silloin. Asvaltin liimaukset toista asvalttia vasten eivät onnistu enää, Tuokila sanoo.

29. marraskuuta poistetaan väliaikainen vuokra-aita pohjoisen osan pysäköintialueen ympäriltä. Sen jälkeen pääsee taas parkkeeraamaan alueelle.

”En tiedä sitten ovatko alihankkijat ylityöllistettyjä vai eikö vain kiinnosta näin pienet urakat.

#