tiistai 14.7.2020 | 08:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaikukortilla kulttuuria – "Kaikukortti kannustaa lähtemään ja osallistumaan"

Sini Sulkakoski
To 21.11.2019 klo 13:00

Kaikukortti on valtakunnallinen palvelu, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja tapahtumiin ja kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on käyttäjälleen maksuton, ja Keski-Pohjanmaalla Kaikukorttia organisoi Soite.

Soiten hyvinvointikoordinaattori Henri Nevalainen kertoo, että Kaikukortti otettiin Soitella käyttöön kesällä, ja se on löytänyt käyttäjänsä hyvin.

– Kaikukortti on lähtenyt kaikkinensa hienosti käyntiin. Kulttuurikohteet ovat lähteneet tähän hyvin mukaan ja yhteistyö eri tahojen kanssa on ollut kaikin puolin onnistunutta. Kaikukortin yhteistyökumppaneita on Kokkolassa useita.

Kaikukortin voi saada vähintään kuusitoistavuotiaat Soiten sosiaali- ja terveysalojen yksiköiden asiakkaat. Kaikukortti on suunnattu henkilöille, jotka eivät voi syystä tai toisesta hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja. Kortin saaminen ei kuitenkaan edellytä erillisiä todistuksia tuloista.

– Ei ole haluttu vetää tiukkaa rajaa siihen, kuka kortin saa ja kuka ei. Korttia varten täytetään hakemus, jonka pohjalta tehdään arvio asiakkaan hyötymisestä Kaikukortin myötä, kertoo Nevalainen.

Esko Björk on yksi Kaikukortin käyttäjistä, ja hän pitää Kaikukorttia ehdottomasti hyvänä asiana. Kortin myötä Björk on käynyt kaupunginteatterissa katsomassa Nunnia ja Konnia -musikaalin, ja uusi teatterikäynti häämöttää joulukuun puolella.

– Kaikukortti kannustaa lähtemään ja osallistumaan, ja kyllä sen yhteisöllinenkin vaikutus on iso asia. Ilman korttia ei välttämättä tulisi käytyä esimerkiksi teatterissa, ei ainakaan niin usein.

Björk on pyöritellyt mielessään ajatusta osallistua tulevaisuudessa Kaikukortin mahdollistamana esimerkiksi opiskelemaan englantia. Kokkauskurssille osallistuminen kiinnostaisi myös.

– Hienoa on myös se, että Kaikukortilla varatessa saa lipun, joka on täysin samanlainen lippu kuin kaikilla muillakin. Erittelyä muihin osallistujiin ei sen suhteen tapahdu. Kaikukortti on kaikkinensa kyllä hyvä systeemi!

Kulttuurin lisäksi Kaikukortilla voi hankkia myös maksutta kansalaisopistojen kurssipaikkoja. Kaisa Saavalainen käy Kaikukortilla Kokkolan seudun opiston järjestämällä englanninkielen ryhmäkeskustelu-tunneilla. Kaikukortti saa myös Saavalaiselta kiitosta.

– Luin tällaisesta kortista kesällä lehdestä, ja nyt olen käynyt tällä englanninkurssilla syyskuusta asti. Olen todella paljon tykännyt käydä täällä opiskelemassa, ilman Kaikukorttia se ei ehkä olisi mahdollista.

Opiskelun lisäksi Saavalaista kiinnostavat esimerkiksi tuleva Talviharmonikka-tapahtuma, sekä Kamariorkesterin konsertit. Myös nämä ovat Kaikukortin kulttuurikohteita Kokkolassa.

– Kaikukortti on tosi hyvä asia, koska se kannustaa ja antaa mahdollisuuden opiskeluun ja harrastamiseen. Paljon ruusuja tästä Soitelle!

”Kaikukortti kannustaa lähtemään ja osallistumaan, ja kyllä sen yhteisöllinenkin vaikutus on iso asia.

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin jos:

- Käytät asiakkaana sellaisia Soiten palveluita, jotka ovat mukana Kaikukortti-toiminnassa ja sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin.

- Olet vähintään 16-vuotias.

Lisätietoa osoitteesta: https://www.soite.fi/kaikukorttijakajat

#