tiistai 14.7.2020 | 10:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Matkailuneuvonta majoittuu kesällä Kalahalliin - Kalahalliin tulee myös kahvila ja pyörävuokraamo

Maria Store
Ti 26.11.2019 klo 17:55 | päivitetty ti 18:01

Kalahallissa toimii ensi kesänä matkailuneuvonta, Kokkola 400 -juhlavuosituotteiden myymälä, Fazerin kahvila sekä Lybäckin pyörävuokraamo.

– Tällä yhteistyökuviolla haluamme tuoda lisää elämää torille ja herättää Kalahalli henkiin. Matkailuneuvontaa on toivottu erittäin paljon takaisin Kalahalliin ja se on sille luonteva paikka. Matkailijat suuntavat usein ensin torille ja lisäksi hotellit ovat tässä ympärillä, kertoo Kokkolan Matkailun toimitusjohtaja Teea Pietilä.

Pietilä uskoo, että Kalahallin neljä toimijaa, matkailu, Fazer, Pyöräliike Lybäck ja Kokkolan matkailuoppaat, ruokkivat toinen toistaan.

– Mitä enemmän ihmisvirtaa, sen parempi.

Asiakkaita Kalahalliin uskotaan tulevan esimerkiksi pyörävuokraamon perässä. Marvin Kiviniemi Lybäckin pyöräliikkeestä sanoo, että tori on luonteva paikka pyörävuokraamolle.

– Tästä on helppo ja kaunis väylä Meripuistoon Suntin vartta pitkin. Samalla pyöräilijät saavat ostettua karttoja ja saavat opastusta pyöräretkilleen. Turistien on helppo tutustua kaupunkiin pyörän päältä. Vinkkejä kysellään paljon.

Ravintolapäällikkö Jani Kettunen siitä, että Kalahallin edustalle, torin puolelle, saadaan kolmenkymmenen paikan terassi.

– Kesän tuotevalikoimaa vielä kehitetään, siinä painotetaan merellisyyttä. Tarjolle tulee ainakin kalaa, siika- ja lohivoileipiä, jotka tehdään paikan päällä.

Lisää keskiviikon Kokkola-lehdessä.

”Matkailu-neuvontaa on toivottu erittäin paljon takaisin Kalahalliin ja se on sille luonteva paikka.

#