tiistai 14.7.2020 | 09:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jouluikkunat avautuvat ensimmäistä kertaa Mäntykankaalla, joulukalenteriluukut avautuvat vanhassakaupungissa

Maria Store
To 28.11.2019 klo 08:10 | päivitetty to 08:30

Mäntykankaan jouluikkunat avautuvat tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Alueen asukkaat, toimijat ja yritykset haluavat toivottaa iloista joulumieltä koristelemalla ikkunansa sekä kutsua kaikki kiertämään Mäntykangasta ja Vesitorninmäkeä.

Ikkunoista voi ainakin kurkistella ainakin tonttujen ja pikkuhiirien jouluvalmisteluja sekä nähdä myös perinteisempää koristelua. Suuri osa ikkunoista on yksityiskodeissa, mutta mukaan on lähtenyt myös muun muassa päiväkoti, Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, huutokauppakamari ja antiikkiliike.

Ikkunat avataan kahdessa erässä perjantaisin 6.12. ja 13.12 ja pidetään koristeltuna loppiaiseen saakka. Mukana oleviin, noin 20 ikkunaan voi suunnistaa opaskartan avulla, joka löytyy facebookista Kokkolan Wanhat Talot -sivulta ja Mäntykangas 23:n aidasta sekä Antik Helénin ovesta.

Vanhankaupungin kotien ikkunoissa avatuvat perinteiseen tapaan joulukalenteriluukut. Vanhankaupungin asukkaat tietävät, että perinne on tärkeä paitsi asukkaille, myös muille kaupunkilaisille.

– Kalenterin perään kysellään ja sitä odotetaan, sanoo Kristiina Teerikangas.

– Nyt vanhankaupungin talojen ikkunoihin saa kurkkia ihan luvan kanssa. Välillä näkee mahtavia rakennelmia, jopa portaita on rakennettu ikkunan eteen, että sisältöä pääsee kunnolla kurkkimaan, kertoo Heidi Nyblom Kuorikoski.

Nyblom Kuorikosken perheen kodin ikkunassa avatuu tänä vuonna luukku numero 18.

– Vilda-tytär, joka on perheen taiteilija, suunnittelee ja tekee ikkunaan koristelut ja me vanhemmat autamme viimeistelyssä. Ja kuopus ja koira kurkkivat ikkunoista ohikulkijoita, hän kertoo.

Leena Paanasen perheen lapset ovat vielä niin pieniä, että he ovat lähinnä ”avustavissa tehtävissä” luukun rakentamisessa.

Joulukalenterin luukkujen sijainnin näkee Neristanin ilmoitustaululta Itäisen Kirkkokadun ja Pakkahuoneenkadun risteyksestä sekä Facebookista Ilmoitustaulu Neristan -sivulta.

”Nyt vanhankaupungin talojen ikkunoihin saa kurkkia ihan luvan kanssa.

#