tiistai 14.7.2020 | 09:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ei kiekkopakkoa enää iltaisin? – Kokkolan keskustan pysäköintiä haluttaisiin yhtenäistää ja kiekkopakko poistaa illoilta ja viikonlopuilta

Maria Store
To 28.11.2019 klo 09:00 | päivitetty to 11:06

Kokkolan kaupunginhallitus käsittelee lähiaikoina valtuustoaloitteen, joka koskee keskustan pysäköinnin yhtenäistämistä. Tiina Isotaluksen (sd.) joulukuussa 2017 tekemä valtuustoaloite esittää, että Kokkola siirtyisi samaan käytäntöön kuin moni muu suomalainen kaupunki.

Näissä kiekkopakko ei ole voimassa iltaisin, öisin eikä viikonloppuisin. Myös City Kokkolan toiminnanjohtaja Kari Moilasen mielestä keskustaan pitäisi saada yhtenäistetty pysäköintikäytäntö.

Tällä hetkellä keskustan alueella pysäköintikäytännöt vaihtelevat maksullisesta pysäköinnistä kiekolliseen pysäköintiin erilaisilla aikarajoituksilla.

– Kokkolan keskustassa pysäköinti olisi maanantaista perjantaihin aamuseitsemästä iltakuuteen saakka kaksi tuntia kiekolla. Myös pysäköinninvalvontaa olisi ainoastaan arkisin, hän linjaa.

– Toivetta tähän käytäntöön siirtymisestä on tullut yrittäjiltä. Uudella Rantakadulla pysäköinti on jo nyt kaksi tuntia kiekolla. Aikaisemmin pysäköinti oli tunti kiekolla 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Pysäköintivirhemaksuja saatettiin saada iltaisin esimerkiksi kello 18.30, Moilanen kertoo.

”Me allekirjoittaneet valtuutetut ehdotamme, että Kokkolan keskustassa vapautettaisiin liikennemerkein ilta-, yö- ja pyhäpäivien pysäköinti. Uskomme, että muutoksella olisi positiivinen vaikutus ravintoloiden, kahviloiden, elokuvateatterin sekä muun kulttuuritarjonnan toimintaan. Tämä on yleinen käytäntö Suomen suurimmissa ja keskisuurissa kaupungeissa ja uskomme, että tämä olisi järkevää myös Kokkolassa”, sanotaan aloitteessa.

– Kaikki muutokset, mitä pysäköintiin tehdään tulisi tehdä siitä näkökulmasta, että se edesauttaa keskikaupungin elävöittämistä ja siellä asioimista, toteaa Tiina Isotalus.

Kaupunkiympäristöjohtaja Nina Kujala kertoo, että maankäyttötiimi on päättänyt järjestää avoimen ”yrittäjäfoorumin”, johon kutsutaan väkeä keskustelemaan pysäköintiasiasta ennen päätöksentekoa. Asia etenee kaupunginhallitukseen, kun foorumi on pidetty ja mielipiteet kuultu.

”Toivetta tähän käytäntöön siirtymisestä on tullut yrittäjiltä.

#