torstai 13.8.2020 | 11:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joulukirjeet ovat odotettuja – Vaikka kirjeen antaja ja saaja ovat toisilleen tuntemattomia, kirjeestä tulee saajalleen erittäin tärkeä

Sini Sulkakoski
To 19.12.2019 klo 08:10

Voimaa vanhuuteen –hanke yhteistyössä Soiten sekä Kokkolan koulujen ja päiväkotien kanssa, ovat tehneet joulutervehdyksiä ikäihmisille sekä yksinäisille. Sotainvalidien palvelutalon asukkaille joulutervehdykset jaettiin tiistaina.

– Sotainvalidien palvelutalon yhdistys järjesti tämän kirjeidenjako-tilaisuuden. Kirjeitä on jaettu jo useamman vuoden ajan, ja se on aina yhtä odotettu hetki kirjeiden saajille, kertoo Voimaa vanhuuteen hankkeessa työskentelevä Anne Raatikainen.

– Kirjeet lähtevät Soiten palvelualueelle eli Kokkolan, Ullavan, Kälviän ja Lohtajan ympäristöön. Tänä vuonna kirjeitä lähti eri kohteisiin noin tuhat kappaletta, ja viimeisimmät tervehdykset alkaa olla jaettu.

Kirjeet sisältävät terveisiä, runoja sekä kuulumisia. Osa kirjeen tehneistä haluaa viedä sen myös itse perille.

Vaikka kirjeen antaja ja saaja ovat toisilleen tuntemattomia, kirjeestä tulee saajalleen erittäin tärkeä.

– Kirjeistä ja tervehdyksistä puhutaan koko joulu, niitä esitellään vieraille ja ne ovat yleensä talon parhaimmalla paikalla. Talon asukkaat juttelevat paljon keskenään minkälaisen kirjeen kukin on saanut, ja esimerkiksi joulukorteissa olevia kuvia katsellaan yhdessä.

Sotainvalidien palvelutalolla asuva Siiri Karlsson, 91, kertoo että kirjeen saaminen ja sitä kautta muistaminen tuntuu suurenmoiselta. Joulu on hänelle hyvin mielekästä aikaa.

– Joulukirjeen myötä herää omat joulumuistot lapsuudesta. Rauha ja yhdessäolo on tärkeintä, mutta kyllä tällainen muistaminen lämmittää mieltä kovasti, toteaa Karlsson.

Raatikainen haluaakin kiittää kovasti kaikkia kirjeiden kirjoittajia, sekä muuten hankkeessa mukana olleita.

– Tällainen pieni ele lämmittää mieltä pitkälle seuraavaan vuoteen – puolin ja toisin.

”Kirjeistä ja tervehdyksistä puhutaan koko joulu, niitä esitellään vieraille ja ne ovat yleensä talon parhaimmalla paikalla.

#