torstai 13.8.2020 | 11:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Henkilöauto valui junan kylkeen Kokkolan rautatieasemalla torstaina iltapäivällä – Vaaratilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja

Tapani Postila
Pe 27.12.2019 klo 21:20 | päivitetty pe 07:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kokkolan rautatieasemalle pysäköity ja ilman kuljettajaa ollut henkilöauto liikkui yllättäen raiteille ja pohjoisesta saapuneen junan eteen torstaina iltapäivällä kello 14:n aikaan.

– Kokkolan asemalla laiturialueella ollut henkilöauto valui junan kylkeen, vahvistaa VR:n viestintäasiantuntija Katariina Tuominen.

Hänen mukaansa juna oli auton osuttua siihen pysähdyksissä ja henkilövahingoilta vältyttiin vaaratilanteessa. Juna ei myöskään kärsinyt vahinkoja.

Aseman laiturialueelle parkkeeratussa autossa ei ollut kuljettajaa, kun se osui Rovaniemeltä Helsinkiin matkalla olleen ja Kokkolassa pysähtyneen IC24-junan kylkeen. Auton kuljettaja pystyi peruuttamaan autonsa pois junan raiteilta ja hän poistui paikalta. Junan lähtö kuitenkin myöhästyi kymmenisen minuuttia, ja junaliikenteen havaintojärjestelmään myöhästymisen syyksi kirjattiin ilkivalta.

– Minulla ei ole tietoa onko tapauksesta tehty rikosilmoitusta, kertoo Tuominen mahdollisista jatkotoimenpiteistä vaaratilanteen vuoksi.

//28.12. kello 8.14 Muokattu otsikkoa.

Lisää aiheesta: Asemalaiturilla ei saa ajaa ilman lupaa edes polkupyörällä tai potkulaudalla: Kokkolassa koettiin vakava uhkatilanne viikko sitten – katso videolta, mitä reittiä auto pääsi asemalaiturille

#