sunnuntai 25.10.2020 | 18:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalle Niskasen kolumni: Tekemistä tylsyyteen

Kalle Niskanen
Ke 25.3.2020 klo 11:40 | päivitetty ke 14:03

Kuten hyvin tiedämme, suurinpiirtein kaikki on tällä hetkellä peruttu tai kiinni määrittelemättömän pitkäksi ajaksi ja kaikkia vituttaa. Tästä syystä ajattelin yrittää toimia jälleen positiivisuuden lähettiläänä ja iskeä tiskiin muutaman käytännöllisen vinkin, miten ajan voi saada kulumaan lennokkaasti karanteeniaikana. Koska yleisillä paikoilla liikkumista on yleisestikin suosittu minimoimaan, eikä idioottikaan tarvitse olla, niin vinkitkin keskittyvät nimenomaan kotona suoritettaviin aktiviteetteihin.

Itselleni se ykköstekeminen ja ajantapon ehdoton kuningaslaji on musiikin tekeminen. Jos sinua ei ole kuitenkaan musikaalisilla lahjoilla siunattu, niin ei hätää, nimittäin luovaa tekemistä löytyy kyllä moneen lähtöön. Missä sinä itse olet hyvä tai voisiko olla jopa jotain sellaista, jossa et vielä tiennyt olevasi hyvä? Kenties taitoakin tärkeämpää on kuitenkin se, mitä juuri nyt haluaisit tehdä. Käytä mielikuvitustasi, maalaa vaikka taulu mummollesi.

Toisena tipsinä nostan pöytään vanhat kunnon mökkihöperöiden suosikit, eli porukassa pelattavat pelit. Vaimon ja tämän veljen kanssa vietimmekin viime viikolla Plege-Olympialaisia, jossa konsolipelien kingeys ratkottiin tietysti useaa eri peliä hakkaamalla ja pisteyttämällä sijoitukset. Ainut miinuspuoli tuossa oli tosin se, että hävisin koko homman.

Viimeisenä vinkkinä tarjoilen pari päivää sitten Instagramissa vastaan tulleen haasteen, jossa on tarkoitus pomputella vessapaperirullaa jaloillaan. Koska Kokkola on kuulemma futiskaupunki ja paperiakin pitäisi kodeissanne nyt piisata, niin ei kuin kikkailemaan ja iskemään videot someen! Niille, jotka omistavat yhtä pölkyn pään kuin minä, niin vielä tiedoksi, että suoritus kannattaa tehdä avaamattomalla rullalla.

Lopuksi pakko huomauttaa tiedostavani sen olevan itsessään jo etuoikeus, että on edes koti, johon vetäytyä. Sympatiani ovatkin erityisesti kaikkien niiden puolella, jotka kärsivät eniten tästä tilanteesta, joka nyt paljastaa ikävästi myös järjestelmämme epätäydellisyydet. Toivoa sopii, että opimme kotiläksymme ehkä nyt, kun suurinosa meistä on kirjaimellisestikin kotona.

Kirjoittaja on

kokkolalainen rap-artisti.

”Koska Kokkola on kuulemma futiskaupunki ja paperiakin pitäisi kodeissanne nyt piisata, niin ei kuin kikkailemaan ja iskemään videot someen!

#