perjantai 29.5.2020 | 06:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kirjasto aukeaa maanantaina aamuyhdeksältä – kirjojen myöhästymismaksuista ei tarvitse vielä toukokuussa huolehtia

Kirjojen ja muiden aineistojen lainat toteutuvat ennakkovarausten perusteella, eikä kirjastoon saa jäädä vielä oleskelemaan tai opiskelemaan.

Riikka Sipilä
Pe 8.5.2020 klo 19:19 | päivitetty pe 19:25

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kokkolan kaupunginkirjastossa alkaa maanantaina pika-asiointi itsepalveluna rajoitetun aukioloajoin. Pika-asiointi tarkoittaa vain varausten noutamista ja palautusten jättämistä.

Lainaaminen on maanantaista eteenpäin mahdollista pääkirjastossa Kokkolassa sekä Kälviän, Lohtajan, Ullavan ja Rahkosen kirjastoissa.

Koivuhaan kirjastossa on muuttotyöt käynnissä, joten sen ovet aukeavat aikaisintaan kesäkuussa. Kirjastoauto ei aja vielä toukokuussa.

Kirjaston asiakastiloja rajataan eikä kirjastoihin voi jäädä oleskelemaan, etsimään kirjoja ja muuta aineistoa, lukemaan lehtiä tai käyttämään lukusalia.

Myöhästyneistä lainoista kertyneitä maksuja ei toukokuun aikana peritä, eivätkä ne vaikuta lainaamiseen tai varaamiseen.

Kirjastojen sulun ajan lainassa olleet kirjat voi palauttaa kirjastoon, ylimääräisiä myöhästymismaksuja lainoista tai noutamattomista varauksista ei vielä kerry.

Aineistojen varaaminen hoituu verkkokirjastossa anders.finna.fi sekä sähköpostitse ja puhelimitse. Noutopaikaksi valitaan jokin auki olevista kirjastoista. Noudettavissa olevista varauksesta lähetetään asiakkaalle sähköposti- tai tekstiviesti-ilmoitus. Verkkokirjaston käyttöön tarvittavan pin-koodin saa kirjastolta.

Kirjastoon ei saa tulla flunssaisena ja siellä asioidessa pitää noudattaa metrin turvaväliä. Kokkolan kirjaston henkilökunta toivoo asiakkailtaan kärsivällisyyttä, sillä kirjastoon voi aluksi syntyä ruuhkaa. Koska kirjastot ovat olleet suljettuina lähes kaksi kuukautta, on saapuneita varauksia kertynyt paljon.

Fakta

Maanantaista eteenpäin voi...

Kokkolan pääkirjastossa palauttaa aineistoa palautusautomaatteihin

Noutaa verkkokirjastossa, sähköpostitse tai puhelimitse tehtyjä varauksia omatoimisesti varaushyllystä

Lainata varattua aineistoa omatoimisesti lainausautomaatilla. Kirjaston henkilökunta opastaa tarvittaessa lainausautomaatin käytössä.

Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastoissa varattu aineisto laitetaan valmiiksi lainattuna pussiin, jonka voi noutaa kirjaston eteisaulasta.

Aukioloajat

Kokkolan pääkirjasto: arkisin kello 9-18

Kälviän kirjasto: maanantai, keskiviikko ja torstai kello 10-18, tiistai ja perjantai kello 10-16

Lohtajan kirjasto: maanantai, tiistai, torstai ja perjantai kello 10-16 ja keskiviikko kello 10-18

Ullavan kirjasto: keskiviikko kello 10-15 ja torstai kello 15-18

Rahkosen kirjasto: maanantai kello 15-18 ja perjantai kello 10-14

#