tiistai 31.1.2023 | 11:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kotona: Satu Järvinen tekee usein löytöjä nettikirpputoreilta – Olohuoneen suurista ikkunoista avautuu metsämaisema ja pienet yksityiskohdat keräävät katseita

Annika Tiitto
Ti 12.5.2020 klo 14:55 | päivitetty ti 14:59

Asun mieheni, kahden alle kouluikäisen poikamme ja kahden kissamme kanssa Kälviällä 160 neliön omakotitalossa, jonka olemme mieheni kanssa itse suunnitelleet ja rakentaneet. Olemme viihtyneet Kälviällä hyvin, sillä tämä on ihanan rauhallinen ympäristö lapsiperheelle. Ja olohuoneessamme on neljä kolmemetristä ikkunaa, joten on ihan kiva, että niistä avautuu metsämaisema eikä naapurin piha.

Olohuoneen suurista ikkunoista avautuu metsämaisema.
Satu Järvinen

Lempipaikkani kotona on keskellä olohuonetta oleva sohva. Tykkään juoda sohvannurkassa kahvikupposen, ja esikoinenkin tietää, että se on äidin paikka.

Sohvalta näkee meidän kotimme parhaat puolet eli olohuoneen takan, isojen ikkunoiden takana vuodenaikojen mukaan vaihtuvan maisemataulun sekä keittiön ja ruokailutilan.

Valkoinen takka luo lämpöistä tunnelmaa olohuoneeseen.
Satu Järvinen

Valkoinen teema jatkuu myös keittiössä.
Satu Järvinen

Sisustamisessa tärkeintä on luoda omalle perheelle kiva ja kaunis ympäristö, jossa elää ja viettää aikaa. Visuaalisena ihmisenä nautin siitä, että kotona on paljon silmää miellyttäviä yksityiskohtia.

Kotimme värimaailma on vaalea ja rauhallinen. Valkoista peruspohjaa voi pieniä sisustuselementtejä vaihtamalla päivittää vuodenaikojen mukaan.

Sisustuksessa katse kiinnittyy yksityiskohtiin.
Satu Järvinen

Pieniä sisustuselementtejä voi vaihtaa vuodenaikojen mukaan.
Satu Järvinen

Viimeisin sisustusostokseni on Iittalan beige Nappula-ruukku. Yleensä ostan sisustustavaroita sisustusliikkeistä sekä nettikirpputoreilta. On koukuttavaa, että koskaan ei tiedä, mitä kirpputoreilta voi löytää.

Järvinen tekee hyviä sisustuslöytöjä nettikirpputoreilta.
Satu Järvinen

Siivoan aika usein pienesti, sillä meillä on lapsi- ja lemmikkiperhe, joten joka päivä pitää siivota vähän. On kiva aloittaa uusi päivä, kun edellisen päivän sotkut on siivottu pois. Elämä saa kyllä näkyäkin.

Kerran viikossa teemme isomman siivouksen, ja kerran kuukaudessa meillä käy siivooja. Kun siivooja tulee, me olemme muualla, jotta saamme sitten palata puhtaaseen kotiin: silloin siivouksesta saa eniten irti.

Kesällä koko perhe viettää paljon aikaa lasitetulla terassilla.
Satu Järvinen

Haaveilen säilytysjärjestelmästä, joka palvelisi paremmin kaksilapsisessa perheessä. Sille on aulassa todella tarvetta.

Tässä juttusarjassa kurkistamme kokkolalaisiin koteihin. Lisää kuvia löytyy Kokkola-lehden nettisivuilta sekä Satu Järvisen All you need is white -blogista ja Instagramista @allyouneediswhite.

Järvinen on kirjoittanut blogia kymmenen vuotta. Nyt rinnalla on myös Instagram.
Satu Järvinen

#