perjantai 29.5.2020 | 05:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kukkaloistoa bongailemaan kartan avulla – Kokkolan 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi istettu kukkaloisto on kohta parhaimmillaan

Maria Store
Ke 13.5.2020 klo 11:10 | päivitetty ke 11:53

Kokkolan kaupungin juhlavuoden kunniaksi ympäri kaupunkia istutettiin syksyllä iso määrä sipulikukkia – kaikkiaan 20 000, eli kaksi kertaa enemmän kuin normaalisti.

Kaupunginpuutarhuri Sini Sangi toivoo, että mahdollisimman moni bongaa kukkaloiston ja sitä varten on laadittu kartta, jonka avulla kaupungin läpi voi tehdä ”sipulikukkakävelykierroksen”.

Kartta löytyy Kokkola-lehden nettisivuilta ja Kokkolan kaupungin Facebook-sivuilta.

– Olemme jännittäneet, miten kukille käy. Sipulikukat kestävät pientä pakkasta, mutta ikinä ei tiedä miten ilmat ovat vaikuttaneet kukintaan. Narsissit kukkivat jo, mutta tulppaanit ovat vasta tuloillaan ja ovat parhaimmillaan viikon parin päästä.

Tulevaa kukkaloistoa voi ihailla esimerkiksi Raatihuoneen edustalla ja Chydeniuksen puistossa.

Juhlavuoden kunniaksi kehitettiin myös muutamia erikoiskohteita. Esimerkiksi kaupungintalon takana sijaitseva Freija-patsas sai kukkamekon. Sangi kiittelee piiripuutarhureita hauskasta ideasta.

Kesän mittaan kukkamekko muuttaa muotoaan, kun sipulikukkien tilalla kukkivat niittykukat.

Brita Marian puiston keskusaukiolle sipulikukkia istutettiin kaupunkilaisten voimin viime syksynä kaikkiaan 2 500. Koko keskusalue on istutettu täyteen niittykukkaa.

Kukat kukkivat lähinnä juhlavuoden teemaväreissä eli oranssina ja valkoisina. Joukossa on myös muita lämpimpiä värejä, kuten keltaista ja punaista.

Baltia-patsas kaupungintalon lähellä saa myös kukkaloistoa.

– Olemme taistelleet patsaan vesiaiheen pumpun kanssa joka vuosi, sillä se menee aina rikki. Väliaikaisratkaisuna kuivan kivipuron tilalle kehitettiin kukkapuro.

Sangi toivoo, että kaupunkilaiset innostuisivat myös istuttamaan kesäkukkia juhlavuoden teemaväreissä.

– Olisi kiva, jos kuvia jaettaisiin meille esimerkiksi Instagramissa ja saisimme siten juhlavuoden väriä leviämään.

Kuvia voi jakaa esimerkisi seuraavien tunnisteiden kera #kokkola400 ja #ihanpihallakokkolassa.

– Ehkä kehitämme myös jonkin arvonnan osallistujien kesken, tuumii Sangi.

#