perjantai 29.5.2020 | 07:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ohtakarille saadaan lisää pysäköintitilaa, Mainingin taakse tulee tekonurmi ja koulun pihaa laitetaan uusiksi

Maria Store
Ke 13.5.2020 klo 12:30

Kevään ja kesän aikana Lohtajalla on käynnissä useita projekteja, joiden myötä vapaa-ajanviettopaikkoja kehitetään ja koulun piha saa uuden ilmeen.

Lohtajan koulun pihalle saadaan kuntoilukeskus, jossa voi esimerkiksi vetää leukoja tai tehdä dippejä. Sen lisäksi pihalle rakennetaan areena, jossa voi pelata jalkapalloa, sählyä ja koripalloa.

– Areena nielaisee suurimman osan 73 500 euron suuruisesta budjetista, kertoo vihersuunnittelija Nina Mamia.

Koulun takapihaa tulee kiertämään pururata.

– Uusia toimintoja voidaan hyödyntää liikuntatunneilla, mutta ne ovat tietenkin myös muiden kun koulun oppilaiden käytettävissä. Esimerkiksi läheisen palvelutalon asukkaat haluavat ehkä mielellään tulla ulkoilemaan pururadalle, arvelee Mamia.

Pihalle on varattu paikka myös skeittipaikalle, jota ei kuitenkaan vielä tänä vuonna rakenneta. Sen suunnittelussa halutaan osallistaa harrastajia.

Lohtajan koulun pihauudistus on tehty tiiviissä yhteistyössä koulun henkilökunnan ja oppilaiden kanssa. Turvallisuuden parantaminen oli toivelistan ykkösenä.

Se tulee tapahtumaan siten, että liikennejärjestelyt muuttuvat – saatto- ja bussiliikenne sekä pysäköinti keskitetään nykyiselle pysäköintialueelle. Siten koulun etu- ja takapiha saadaan rauhoitettua liikenteeltä.

– Koulu on ollut hyvin aktiivinen osapuoli projektissa ja niin sen pitääkin olla, siten saadaan hyvä lopputulos. Oppilaat saivat esimerkiksi äänestää mieleistään kuntokeskusta pihalle.

Piha valmistuu kesän aikana.

Ohtakarille saadaan kovasti tarpeeseen tulevaa pysäköintitilaa. Ohtakarintien oikealla puolella olevien kahden pienemmän pysäköintialueen välinen tila otetaan käyttöön, jotta tien varteen saadaan yksi iso pysäköintialue.

– Pysäköintipaikoille on erityisesti ollut tarvetta hellepäivinä ja tapahtumien aikana, kertoo infrapäällikkö Visa Wennström.

Työt aloitetaan 25. toukokuuta ja kestävät arviolta pari viikkoa.

Ohtakarilla uusitaan myös retkeilyrakenteita. Osa kunnostetaan ja osa poistetaan.

– Selkiytämme pysäköintialueelta lähteviä reittejä ja pyrimme sillä tavalla ohjaamaan kulkemista rakennetuille reiteille ja suojelemaan siten herkkää luontoa, selvittää Wennström.

Santahakaan saadaan näillä näkymin loppukesästä uusi tekonurmi ja vanha siirretään Lohtajan Mainingin takaiselle kivituhkakentälle.

– Kilpailutus koko urakasta on vielä kesken ja yksityiskohdat varmistuvat lähiviikkoina, kertoo viheraluemestari Raimo Sillanpää.

Suunnitelmien toteutuessa Mainingin taakse saataisiin miesten jalkapallon minimimitat täyttävä kenttä. Sillanpää on tyytyväinen, että vanha tekonurmi saadaan käyttöön.

– Turhaa sitä olisi roskiin heittää. Monesti tekonurmella saattaa olla käyttöä esimerkiksi leikkialueilla tai muilla paikoilla, missä se on kovassa kulutuksessa, vaikka se ei voi enää palvella pelikenttänä.

Lohtajan urheilukentän yhteydessä sijaitsevassa leikkipuistossa tehdään myös pientä remonttia. Muutama rikkinäinen leikkiväline uusitaan ja puistoon asennetaan monitoimikuntoilulaite.

”Koulu on ollut hyvin aktiivinen osapuoli projektissa ja niin sen pitääkin olla, siten saadaan hyvä lopputulos.

#