perjantai 29.5.2020 | 07:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rantakadun remontin loppusuora häämöttää jo – Kiveystöiden on tarkoitus alkaa viimeistään viikon alussa: "Läpikulkuliikenteeseen tulee parin päivän katkos"

Annika Tiitto
Ti 19.5.2020 klo 12:10 | päivitetty ti 12:10

Suunniteltua pidemmälle aikavälille venynyt Rantakadun remontti aloitettiin viime vuoden elokuussa. Katu oli tarkoitus saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä, mutta toisin kävi: marraskuun pakkasjakso hidasti laatoitustöitä ja lopulta työt jouduttiin siirtämään keväälle.

Nyt maa on sulanut, ja kadun viimeistelytyöt alkavat viimeistään ensi viikon alussa.

– Parkkiruutujen noppakiveykset ja liiketilojen porrasrakenteet jäivät viime syksynä tekemättä. Lisäksi kadun molemmissa päissä tehdään suojateihin liittyviä töitä, Kokkolan kaupungin infrapäällikkö Visa Wennström kertoo.

Remontista on jonkin verran haittaa liikenteelle, mutta parkkitaloihin ajaminen onnistuu koko remontin ajan. Osa Rantakadun parkkipaikoista on pois käytöstä sitä mukaa kun remontti etenee parkkipaikalta toiselle.

– Läpikulkuliikenteeseen tulee parin päivän katkos, kun teemme suojateitä, mutta muuten töistä ei ole olennaista haittaa liikenteelle, laatoituksesta vastaavan Taimitaikurit Oy:n rakennusinsinööri Juha Ritamäki sanoo.

Valmista pitäisi olla kesäkuun alkupuolella. Jatkosuunnitelmiakin on, mutta ne ovat vielä auki.

– Rantakadun remontti jatkuu Pitkänsillankadulta Torikadulle päin aikaisintaan vuonna 2021, Wennström toteaa.

”Osa Rantakadun parkkipaikoista on pois käytöstä sitä mukaa, kun remontti etenee.

#