perjantai 29.5.2020 | 06:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

KPS katosi jalkapallokartalta – Lähes 60 vuotta vanhalla seuralla ei enää ole minkäänlaista kilpailutoimintaa: "Varmaan kaikki kivet käännettiin"

ROY FRILUND
Ke 20.5.2020 klo 09:20

Kun KPS II pari viikkoa sitten päätti luopua sarjapaikastaan, tarkoitti se myös sitä että perinteisellä kokkolalaisseuralla ei ole yhtään juniori- tai seniorijoukkuetta, ensimmäistä kertaa sitten perustamisvuoden 1962.

– Tosi ikävää ja tyhjältä tuntuu, pitkänlinjan ”kopsilaiset” Eero Vantunen ja Kalevi Hakala toteavat.

Vantunen oli mukana seuraa perustamassa.

– Se on iloinen asia kun jotain uutta perustetaan, mutta vähemmän mukavaa kun toiminta loppuu, Vantunen jatkaa.

Viime vuosien puuhamies Jyrki Ojala tietää, että myös tänä keväänä Palloseurassa tehtiin lujasti töitä, jotta seniorijoukkueet jatkaisivat. KPS olisi pelannut kolmosessa ja KPS II kuutosessa.

– Varmaan kaikki kivet käännettiin. Edustukseen olisi ehkä tullut 16-18 pelaajaa, mutta heistä osa oli lähdössä armeijaan. Kaikkemme tehtiin, Ojala toteaa.

– Onhan tämä suuri pettymys. Kohta 60 vuotta vanhalla seuralla ei enää ole minkäänlaista kilpailutoimintaa.

Ojala myöntää että Kokkolan nykyinen pelaajatuotanto ei riitä niin monen joukkueen ylläpitoon, kuin mitä se vuosia sitten teki.

Seurana Kokkolan Palloseura ei lopu. Tulevaisuus näyttää, nähdäänkö ”Kopsi” vielä pelikentillä.

Palloseuran miesten edustusjoukkue on pelannut yhteensä viisi kautta maan toiseksi korkeimmalla tasolla, eli ykkösessä. Siellä paras sijoitus oli viides, eli KPS oli koko maan tilastossa sijalla 17.

Naisjoukkue on kerran noussut ykköseen, mutta ei KPS:n nimellä sinne mennyt.

KPS on pärjännyt hyvin sekä tyttö- että poikapuolella, aivan valtakunnallisella tasolla.

Moni hienon uran tehnyt jalkapalloilija on KPS-taustainen. Katri Mattsson (Nokso-Koivisto), Laura Kivistö, Jukka Hakala, Miika Koppinen, Mike Peltola, Saku-Pekka Sahlgren, Aki Sipilä, ja monia muita.

Petteri Forsellin ura alkoi Palloseuran jalkapallokoulusta. Myös politiikasta paremmin tunnettu Tuomo Puumala pelasi Palloseurassa.

Katri Mattsson toimii nykyisin Palloliiton varapuheenjohtajana.

”Varmaan kaikki kivet käännettiin.

#