perjantai 29.5.2020 | 06:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Juhlavuoden Kokkola Cup -jalkapalloturnaus siirtyy heinäkuulle 2021: "Turnauksen järjestäminen on mahdotonta"

Päivi Savela
Pe 22.5.2020 klo 07:06 | päivitetty pe 08:07

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kokkola Cup juhlaturnaus siirtyy koronatilanteen vuoksi järjestettäväksi heinäkuussa 2021. Turnaukseen odotettiin saapuvaksi 400 joukkuetta.

GBK:n hallitus totesi että nykytilanteessa on mahdotonta järjestää 40. kansainvälistä Kokkola Cup juniorijalkapalloturnausta, joka vastaisi laadukkaan turnauksen standardeja.

Seura on käynyt viranomaisohjeistukset läpi ja arvioinut, voidaanko turnaus järjestää turvallisesti ja laadukkaasti poikkeusoloista huolimatta.

Turnaukseen on oleellisena osana kuulunut avajaiset, koulumajoitus, ruokailu koululla, disko ym. oheisohjelmat. Nykytilanteen rajoitukset vaikuttavat kaikkiin edellä mainittuihin oheisohjelmiin. Lisäksi voimassa on vielä matkustuskieltoja maiden välillä.

GBK:n on arvioinut tilannetta sekä korkeatasoisen turnauksen järjestämisen kautta sekä myös lasten ja nuorten terveyden kautta.

– Terveys menee jalkapallon edelle. Pahoittelemme turnauksen siirtymistä, mutta näkemyksemme mukaan tämä on ainoa oikea ratkaisu. Toivomme ymmärrystä päätöksellemme, GBK:n tiedotteessa kerrotaan.

GBK on järjestänyt vuodesta 1981 alkaen kansainvälisen juniorijalkapalloturnauksen, joka on kasvanut maan toiseksi suurimmaksi juniorijalkapalloturnaukseksi. Myös brasilialaisten kanssa suunniteltu jalkapallokoulu ennen turnausta ei toteudu tänä vuonna.

Vielä toukokuun alussa GBK:ssa suhtauduttiin toiveikkaasti tapahtuman järjestämiseen ja odotettiin Suomen Palloliitolta turnauksien järjestämiseen liittyviä lisätietoja.

– GBK:n hallituksessa ollaan nyt aika optimistia cupin suhteen. Perjantaihin mennessä voidaan odotella parempaa tietoa. Kun kerta Helsinki Cupia ollaan järjestämässä, ei meidänkään ole syytä luopua toivosta, turnausvastaava Stefan Thylin sanoi haastattelussa.

#