keskiviikko 28.7.2021 | 17:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kesäkerhot- ja leirit ovat täydessä käynnissä: "Eläinten hoitaminen on ehdottomasti lasten lempipuuhaa!"

Sini Sulkakoski29
Ke 17.6.2020 klo 10:55 | päivitetty ke 12:27

Kokkolan 4H-yhdistys ylläpitää Isojärvellä Terra Nova - toimintakeskusta, jonka pihassa käykin aamupäivästä kova kuhina.

– Olemme auki arkipäivisin ja lapsia meillä on täällä päivittäin parisenkymmentä, pääasiassa 1–3-luokkalaisia, kertoo toiminnanohjaaja Julia Rieskaniemi.

Rieskaniemi on työskennellyt Isojärvellä seitsemän vuotta, ja hänen toimenkuvaansa kuuluu suunnittelu- ja organisointityön ohella myös lasten ohjaaminen.

– Pidän lasten kanssa työskentelystä, koska lapselta saa aina suoran palautteen välittömästi. Työ täällä antaa aivan hirveästi henkistä pääomaa.

Isojärven pihapiiristä löytyy eläimiä, kuten kanoja ja poneja. Eläimet ovatkin kesäkerhossa erityisen rakastettuja.

– Eläinten hoitaminen on ehdottomasti lasten lempipuuhaa. Ponit eivät ole 4H:n omistamia, mutta lapset saavat osallistua niiden hoitoon, toteaa Rieskaniemen tavoin pitkään yhdistyksessä työskennellyt Anne Luomala.

Isojärven pihapiiristä löytyy kaksi ponia sekä kolme kanaa.
Sini Sulkakoski

Kokkolan 4H-yhdistys on saanut nuorten työllistämiseen erilaisia tukia ja työpalvelussa asiakasmaksut kattavat palkkakuluja. Tänä kesänä tukien myötä kesätyöntekijöitä on voitu palkata kymmenkunta, mistä toiminnanjohtaja TuulaTorppa on erityisen iloinen.

Vielä ehtii!

KOKKOLA

Kesäkerho Isojärven toimintakeskus Terra Nova 1.–30.6 ja 3.–7.8

Kesäsirkusleiri 1–6-luokkalaisille 6.–8.7

Kesäleiri Studio Dancement 8-vuotiaista aikuisiin 27.–31.7.

Villa Elba 20.–24.7 ja 27.–31.7

Kokkolan Uimaseuran kesäleiri 8–12-vuotiaille uimataitoisille lapsille 27.–31.7 ja 3.–7.8

Kesäurheilukoulu Kirkonmäen kenttä 4–6-vuotiaille ja 7–9-vuotiaille kello 18–19 torstaisin

Muskariviikko lapsille eläinnuottien parissa K-P:n konservatorio 4–6-vuotiaille 27.–30.7

KÄLVIÄ

Alakouluikäisten päiväleiri Keski-Pohjanmaan kansanopisto 1.3.–7.8.

ULLAVA

Päiväleiri alakouluikäisille, Ullava Ylikylän NS, 22.–26.6.

– On mahtavaa, että voimme tarjota niin monelle nuorelle mahdollisuuden työelämään. Meillä on erilaisia toimia ja työtehtäviä, joihin nuoria voidaan työllistää.

Kesätöihin Isojärvelle on päässyt kuusitoistavuotias Zacharias Zitting. Zitting kertoo, että työ on ollut mukavaa ja monipuolista.

– Työni on olla kaikissa aktiviteeteissa mukana pitämässä kerholaisista huolta. Nyt esimerkiksi olen ollut tässä lasten kanssa maalaamassa kuvia paitoihin.

Puu-alaa opiskelemaan lähdössä oleva nuorukainen on päässyt kesätöissään sivuamaan tulevaa ammattiaan puumajan rakentamisen merkeissä. Rakennusmestarit Toivo, 8, Otto, 8 ja Helli, 9, osaavat kertoa majaprojektista lisää.

– Suunnittelimme majan itse! Ensin rakennettiin pohja, sitten kulmat ja seinät ja lopuksi katto. Ensi kesänä mahdollisesti laajennetaan ja siirretään paikkaa hieman!

Helli, Toivo ja Otto ovat ylpeitä rakentamastaan majasta kesäkerhon takapihalla.
Sini Sulkakoski

Kaikki tuntuvat viihtyvän Isojärvellä, eikä ihme: tekemistä löytyy joka lähtöön. Sadepäivätkään eivät ole ongelma, vaan tekemistä löytyy silloinkin esimerkiksi hyönteishotellin tekemisen merkeissä.

Lapset kertovat, että Isojärven kesäkerhossa on kaikki tarvittava viihtymiseen. Yksi toive kuitenkin kumpuaa kuin yhdestä suusta:

– Uima-allas olis kiva!

”On mahtavaa, että voimme tarjota niin monelle nuorelle mahdollisuuden työelämään.

#