keskiviikko 28.7.2021 | 17:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Taidetta, museoita, tanssia... Kokkolan kesä tarjoaa kulttuuria joka lähtöön!

Sini Sulkakoski
Ke 24.6.2020 klo 10:20

Kokkolan kaupungin kulttuuritarjonta tarjoaa musiikin ja kuvataiteen lisäksi runoutta, tanssia ja kotiseutuelämyksiä.

–Poikkeuksellista keväästä ja kesästä huolimatta olemme saaneet yhdessä koottua laajan kokonaisuuden erilaisia kulttuuriaktiviteetteja, josta jokaiselle löytyy varmasti ne omat suosikit, summaavat kulttuuriohjaajat Berit Store sekä Elina Perälä.

Store kertoo, että tänä kesänä jokaisella on mahdollista itse tulla esiintymään torilavalle vaikkapa oman kitaran tai bändin kanssa. Myös muu kulttuuriohjelma, vaikkapa runonlausunta, on sallittua!

– Torilavan varaukset Kalahallin matkailuneuvonnasta, ohjeistaa Perälä.

Heinäkuu starttaa striimatulla yhteislaulutapahtumalla Wanhan Kallen eli Alf Myllärin johdolla. Myllärin lisäksi solistina kuullaan Sonja Biskopia ja musiikista vastaa Lauluilta-orkesteri.

– Yhteislauluissa on luvassa pirteää musiikkia laidasta laitaan! Striimaaminen mahdollistaa sen, että osallistuminen ei ole paikasta kiinni, vaan voit laulaa mukana vaikka omalla laiturilla! kertoo Mylläri.

Yhteislaulua varten on saatavilla kaksikielinen lauluvihko, jonka voi hakea keskustan, Lohtajan, Ullavan ja Kälviän kirjastoista. Yhteislaululähetys on nähtävillä Kokkolan kaupungin virallisella YouTube-kanavalla.

Alf Mylläri ja Sonja Biskop laulattavat striimin välityksellä.
Sini Sulkakoski

Musiikkia tarjoaa kesäkuun loppupuolella myös Kesäsoittokunta, joka musisoi kauppatorilla. Heinäkuussa soittajat tavoittaa useampaan otteeseen Meripuistosta, Purjelavalta sekä Vesiveijarista.

Kälviällä kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään valtakunnallinen barokkimusiikin ja -taiteen leiri, joka tuo kuulijoiden nautittavaksi neljä kirkkokonserttia.

Taiteen ystäville Taide Vionojalla Yli-Ullavassa on Vionoja-säätiön 30-vuotista taipaletta juhlistava, Veikko Vionojan maalauksista koostettu näyttely. Taidenäyttelyistä pääsee nauttimaan myös Kälviällä, missä kirkonkylän koululla on Kaija Kontulaisen, Jaakko Pernun sekä Esa ja Riku Riipan ”Silmälystiä” -näyttely.

K.H. Renlundin museolla on esillä ”Onni suosii rohkeaa” -juhlavuosinäyttely. Myös kotiseutumuseot Kaarlelassa, Kälviällä ja Lohtajalla sekä Ohtakarin kalastusmuseo ovat auki. Toivosen eläinpuisto talonpoikaismuseoineen palvelee perinteiseen tapaan.

Heinäkuun alkupuolella Tankarin saarella esitetään ”Kallioista” -teos, joka yhdistelee tanssia ja muita taidemuotoja toisiinsa. Lisäksi Tanssilähettiläät-ryhmä kiertää kaupungissa katutanssin ja flamencon tahdittamana.

Niin ikään heinäkuun alkupuolella käydään Kokkolan Rakkaus ja Runo -festivaali, jonka ohjelmassa korostuvat nimenmukaisesti lempi ja lyriikka.

Alkukesällä peruntuneen Nollapiste-tapahtuman sijaan Kokkolan nuorisopalvelut järjestää tapahtumasarjan, joka korvaa nuorille koronan vuoksi menetetyn tapahtuman.

– Sen tapahtuman sisällöstä ja ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin, summaavat Store ja Perälä lopuksi.

”Tänä kesänä jokaisella on mahdollista itse tulla esiintymään torilavalle vaikkapa oman kitaran tai bändin kanssa.

”Yhteislaulua varten on saatavilla kaksikielinen lauluvihko.

#