lauantai 19.6.2021 | 20:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkola 400 -juhlaralli käynnistyy lauantaina – Ralliin on ilmoittautunut 137 autokuntaa

Sini Sulkakoski
Ke 29.7.2020 klo 08:55

Kokkolan kadut ja taajamat täyttyvät pian iloisesta rallikansasta, kun Kokkola 400 -juhlaralli starttaa käyntiin lauantaina. Tapahtuman järjestää Kokkolan Urheiluautoilijat ry.

– Rallin suunnittelu alkoi noin vuosi sitten. Järjestelytoimikuntaan on kuulunut kymmenkunta ihmistä, ja kaiken kaikkiaan rallissa on kisapäivänä töissä yli 200 henkeä, kertoo Kokkola 400 -juhlarallin johtaja Jyrki Lampela.

Ralliin on ilmoittautunut 137 autokuntaa, ja ralli on myös valtakunnallisen Historic Rally Trophyn toinen osakilpailu.

– Mukana on myös erittäin hienoja ja nostalgisia historic-luokan ralliautoja!

Kilpailun lähtöseremonioita vietetään tulevana lauantaina. Kilpailijat lähtevät Kokkolan kaupungintalon edustalta klo 11:01 alkaen suorittamaan seitsemän erikoiskokeen pakettia. Kilpailun reitti on pituudeltaan 250 kilometriä, joista erikoiskoekilometrejä on noin 64 kilometriä.

Turvallisuusasiat ovat tapahtumassa prioriteetti numero yksi.

– Ennen kilpailua autoille tehdään rallin järjestäjän toimesta turvallisuuskatsastus, jossa tarkistetaan autojen kunto ja turvavarusteet. Jokaisella erikoiskokeella on lähdössä päivystämässä VPK:n ensivasteyksikkö, ja lisäksi kilpailussa päivystää kaksi hoitotason ensihoitoyksiköitä. Kilpailun johtokeskuksella on koko ajan tieto siitä, missä kukin kilpailijapari on menossa.

Lampela painottaa myös, että jokainen rallia seuraamaan tuleva huolehtisi omalta kohdaltaan että turvallisuusmääräyksiä noudatetaan, ja että rallia ei sijoituta katsomaan vaarallisille paikoille esimerkiksi ulkokaarteeseen.

– Reitin varrella suurimmissa yleisöpaikoissa on järjestyksenvalvojat ja toimitsijat valvomassa, että yleisö on turvallisella katselupaikalla.

Lampela sekä järjestelytoimikunta toivovat päivälle hyvien kelien lisäksi reipasta urheilumieltä.

– Toivottavasti saamme yleisöä runsaslukuisesti paikalle, koska koskaan aiemmin emme ole nähneet Keski-Pohjalaisilla sorateillä näin kovatasoisia ralliautoja. Mukana on rallin MM-sarjaa johtavan Toyota Gazoo Racingin Toyota Yaris WRC auton lisäksi useita R5-luokan ja muidenkin luokkien neli- ja kaksivetoisia ralliautoja.

Ensi vuonna Kokkolan Urheiluautoilijoilla on tarkoitus järjestää syksyllä 2021 rallin SM-osakilpailu.

Kokkola 400 -juhlaralli lauantaina 1.8.2020Liput tapahtumaan Kokkola 400 juhlarallin nettisivuilta sekä jokaisen erikoiskokeen alussa omalta lipunmyyntipisteeltä.

”Kilpailun reitti on pituudeltaan 250 kilometriä, joista erikoiskoekilometrejä on noin 64 kilometriä.

#