lauantai 19.6.2021 | 21:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viulistisisarukset Hanna ja Saana Parviainen ovat tunnollisia viime tipan ihmisiä: "Pääasiassa olemme tosi samanlaisia"

Maria Store
Ke 29.7.2020 klo 13:30

Viulistit Hanna (33) ja Saana Parviainen (30) saavat toisiltaan vertaistukea niin työ- kuin muissakin asioissa.

Missä asioissa olette eniten erilaisia?

Hanna: Olen harkitsevaisempi ja rauhallisempi meistä. Saana on nopeampi käänteissään. Toisaalta minä olen enemmän tunteella käyvä ja Saana taas rationaalisempi.

Saana: Nopeus näkyy enemmän temperamentissa, sillä päätöksiä saatan vatuloida pitkään. Innostun uusista asioista nopeasti ja en ole yhtä pitkäjänteinen kuin Hanna.

Entä samanlaisia?

Saana: Pääasiassa olemme tosi samanlaisia. Meillä on samanlaiset kiinnostuksenkohteet ja sama ammattikin!

Hanna: Meillä on samanlainen maku, esimerkiksi TV-sarjojen ja sisustuksen suhteen. Olemme molemmat tunnollisia, mutta viime tipan ihmisiä.

Mikä toisessa ärsyttää?

Saana: Jos Hannalla on jotain vastoinkäymisiä vaikkapa koiransa kanssa, se vaikuttaa herkästi myös meidän kahden väliseen vuorovaikutukseen negatiivisesti.

Hanna: Saana on kova puhumaan. Meillä on hyviä keskusteluita, mutta joskus väsyneenä kaipaisin enemmän hiljaisuutta ympärilleni.

Mitä kadehdit sisaressa?

Hanna: Enemmänkin ihailen sitä, että Saana on tosi fiksu ja valveutunut. Keskusteluissa hän näkee asiat eri näkökulmista. Hän on nopea omaksumaan uusia asioita.

Saana: Ihailen Hannaa viulistina, hänellä on aina soitossa tähtäin korkealla. Hän myös paneutuu asioihin tosissaan, oli kyse sitten viulunsoitosta tai harrastuksista.

Parviaisen siskokset

Hanna Parviainen soittaa viulua Tampere Filharmoniassa. Hän harrastaa koiransa kanssa ja suunnittelee palaavansa baletin pariin syksyllä.

Saana Parviainen soittaa viulua Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa. Hän harrastaa balettia ja sirkusta.

Milloin sisko on tärkeä olla olemassa?

Saana: Hannalle voin soittaa milloin vain ja on asioita, joita vain hän ymmärtää. Meillä on niin paljon yhteistä, työstä lähtien, ja voin puida niitä kaikkia hänen kanssaan. Saan vertaistukea moneen asiaan.

Hanna: Sama vastaus. On oikeastaan hyvä, että asumme eri kaupungeissa, sillä siten sisko on samalla ulkopuolinen arjen asioille ja voi antaa uutta näkökulmaa asiaan.

Jos saisit varastaa yhden taidon sisareltasi, mikä se olisi?

Saana: Taidon olla välittämättä liikaa siitä, mitä muut minusta ajattelevat.

Hanna: Ehdottomasti hiustenlaittotaidon. Saana osaa tehdä hienoja kampauksia.

Millä tavoin riitelette ja miten sovitte?

Hanna: Harvoin riitelemme, varsinkin kun emme enää asu saman katon alla.

Saana: Jos vietämme pitkään yhdessä, saattaa hermot mennä ja silloin äyskitään. Huutajia emme ole ja riitoja ei varsinaisesti sovita, ne vain laimenevat.

Hanna: Riiteleminen on enemmän mielenosoituksellista hiljaisuutta ja mököttämistä.

Mikä on paras neuvo, jonka olet siskoltasi saanut?

Hanna: Saana on järjen ääni ja neuvoo aina tekemään sitä, mikä tuntuu itsestä parhaalta.

Saana: Tee asialle jotain! Joskus asiat jää vaivaamaan ja pyörittelen niitä päässäni. Hanna kehottaa tarttumaan toimeen.

Kokkola-lehden uudessa juttusarjassa tavataan erilaisia sisaruksia. Meille saa vinkata sopivista sisaruksista toimitus@kokkolalehti.fi.

#