lauantai 19.6.2021 | 22:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kälviän Tarmon Melissa Kykyri on juossut ennätyksiään tänä kesänä kolmella matkalla – SM-kilpailussa mitali tavoitteena

Seppo Järvelä
Ke 29.7.2020 klo 18:00

Melissa Kykyri on tyytyväinen tämän kauden kilpailuihinsa.

– Olen juossut 2000 metrin esteet kolmessa kilpailussa. Ensimmäisessä kilpailussa juoksin ajan 7.49 ja toisessa 7.41. Ennätykseni 7.40,51 juoksin Kauhavalla järjestetyissä aluemestaruuskilpailuissa reilut kaksi viikkoa sitten, Kykyri kertoo.

Ennätysajat ovat syntyneet myös muilla matkoilla. 1500 metrin ennätyksensä 5.13,68 kälviäläinen juoksi kesäkuun puolivälissä Kirkonmäen kentällä. 3000 metrin ennätysaikansa 11.08,35 Kykyri juoksi aluemestaruuskilpailujen toisena päivänä Alajärvellä.

Kälviäläinen kertoo tykkäävänsä erityisesti estejuoksusta.

– Esteet on tosi kiva laji, joka tarjoaa haastetta. Se ei ole pelkkää sileän juoksemista, Kykyri sanoo.

Estejuoksuissa on tullut myös menestystä. Kaksi vuotta sitten hän juoksi Saarijärvellä järjestetyissä SM-kilpailuissa 14-vuotiaiden 1500 metrin esteissä neljänneksi. Samaan sijoitukseen hän ylsi viime vuonna 15-vuotiaiden SM-kilpailuissa Lahdessa.

Puolentoista viikon kuluttua Pedersöressä järjestettäviin 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuihin Kykyri lähtee menestystoivein.

– Esteissä tavoittelen mitalia. 3000 metrillä on kovia tyttöjä, joten mitali voi olla tiukassa. Viiden parhaan joukkoon on mahdollista juosta, Kykyri sanoo.

Melissa Kykyrin juoksuharrastukselle on kotona hyvä tuki. Äiti Johanna Kykyri on maratonjuoksun Suomen mestari ja isä Petri maaottelujuoksija. Nuorempi veli 12-vuotias Luka urheilee monipuolisesti.

– Äiti laatii harjoitusohjelmani ja isä suunnittelee kilpailuni. Talvella kävin päivittäin lenkillä. Viikossa juoksin vaihtelevasti 50-70 kilometriä. Pitkät lenkit olivat 18 kilometriä.

Harjoittelun määrää on nostettu vuosittain. Kesällä Kykyri vetää Kälviän kentällä muun muassa 150-200 metrin ja 400 metrin vetoja. Pitkät ratavedot yltävät 1000 metriin.

– Ennen SM-kilpailua on ohjelmassa vielä yksi esteharjoitus, Kykyri kertoo.

SM-kilpailujen jälkeen Melissa Kykyrin elämään tulee iso muutos. Hän muuttaa Kuortaneelle ja aloittaa opiskelut urheilulukiossa.

– Kuortane tarjoaa hyvät mahdollisuudet laadukkaaseen harjoitteluun. Haluan kehittyä urheilijana ja tavoitella menestystä myös isommissa kilpailuissa, Kykyri sanoo.

”Esteet on tosi kiva laji, joka tarjoaa haastetta. Se ei ole pelkkää sileän juoksemista.

#