lauantai 19.6.2021 | 22:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

KPV matkaa lauantaina Vaasaan – VPS on kolme pistettä Palloveikkoja edellä

Lasse Gran
To 30.7.2020 klo 09:00

Lauantai-illan esitys AC Oulun isäntinä oli pelillisesti kauden parhaita, ellei paras, mutta luvattoman tehotonta ja pelkkä luu jäi vain käteen.

Ensimmäinen laukaus maalia kohti taisi syntyä noin 70 minuutin kohdalla.

Maalivahti Sergey Lazarev ei sitten kulmatilanteessa saanut vanttuita palloon ja 17-vuotias toppari puski voittomaalin. Halpa maali! KPV ei Simo Roihan tolppalaukausta lähemmäksi päässyt.

Päävalmentaja on ottelusta toiseen luottanut lähes saman permanentin laukaisevan maalinteon umpisolmut. Ouluakin vastaan vieraiden maalivahti Juhani Pennanen oli käytännössä työtön.

Kaikissa neljässä ottelussa on kentällä käynyt 11 pelaajaa. 8 pelaajaa on pelannut yli kolmeneljäsosan peliajasta, joista nelikko Sergey Lazarev, Juri Kinnunen, Tommi Saarinen ja Sergey Lazarev ns. ”ever present”.

Yli 300 minuuttia peliaikaa on kirjannut Simo Roiha, Aleksi Pahkasalo, Aleksi Tarvonen ja Armend Kabashi. Tilastoista voidaan huomata kaksikon Adam Vidjeskogin ja Abu Sanunun niukka peliaika 35 ja 25 minuuttia.

Kentän laidalla tuntuu olevan monta (puolisen tusinaa) kokkia keittämässä soppaa. Vaivihkaa on valmennukseen pestattu mentaalivalmentaja Petri Kangaskokko, joka talvella oli Mestis-joukkue IPK:n penkin takana.

KPV matkustaa lauantaina Vaasaan taloudellisesti ahdingossa painivan VPS:n vieraaksi. Palloveikkojen kokoonpanoon tulee varmuudella muutoksia, sillä jokaisessa ottelussa avaukseen juossut Armand Kabashi on pelikiellossa. Seuraavissa harjoituksissa pitäisi myös kaksikko Ulrich Meleke ja Doumbia olla mukana harjoituskentällä. Uotisella & kumppaneilla on valinnanvaraa. Nyt pitää satsata oikeisiin ”hevosiin”,

Vastustaja VPS on kolme pistettä Palloveikkoja edellä, mutta on pelannut yhden ottelun enemmän. Valmentaja Christian Sund avasi viime viikolla rohkeasti sanaisen arkkunsa, kun seuran johto siirtoikkunan auettua ilmoitti hakevansa kapeaan ryhmäänsä vahvistuksia. Sund asettui pelaajien puolelle ihmetellen, kun sopimuspelaajat joutuivat kahden ja puolen kuukauden pakkolomalle ja nyt on ”varaa” hankkia uutta ukkoa.

Vepsun tilinpäätös julkaistiin viime viikolla ja johdon kravatit takuulla ahdistavat. Madonluvut kertovat 300 tuhannen euron tappiot vuodelta 2019 ja 2018 luku oli 450 tuhatta. Oma pääoma on – 517 388 ja kapitaalilainoja n. 300 tuhatta.

Porrasta alempana Kakkosessa pelaava GBK on aloittanut mukavasti. Viiden kierroksen jälkeen nolla komeilee tappiosarakkeessa. Petteri Jokihaara, joka muutaman kauden tyytyi vain pelailemaan, on nousemassa maaleillaan tärkeäksi lenkiksi.

Rovaniemi on vuosien varrella ollut epäkohtelias isäntä. Sunnuntaina taika murtui, kun Jokihaara puski Teemu Mäen keskityksestä voittomaalin ja maavahti Olli Nylund takasi hyvillä otteilla nollapelin.

Myös KPV Akatemia pääsi pisteen makuun Kolmosessa Sundomin vieraana. Axel Lindholm vastasi 1-1 päättyneessä ottelussa vieraiden maalista. Neljä edustus joukkueen pelaajaa vahvisti Akatemiaa.

Tyttöjen B:n SM-sarjassa KPV johti puoliajalla Riina Sorviston maalilla, mutta hävisi toistamiseen kotikentällä harmittavasti 1-2, tällä kertaa EBK:ta vastaan.

”KPV matkustaa lauantaina Vaasaan taloudellisesti ahdingossa painivan VPS:n vieraaksi.

#