keskiviikko 17.8.2022 | 08:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ilmaisten kasvomaskien jakelu alkoi jo Soiten alueella, seuraavan kerran jako ensi maanantaina

Outi Airola
To 3.9.2020 klo 15:00

Koivuhaassa on maanantaina iltapäivällä vielä hiljaista, vaikka kasvomaskien jakelu aloitettiin palvelukeskuksen aulassa jo yhdeltä.

– No, heti alkuun oli väkeä ja noin neljäkymmentä ihmistä kävi noutamassa kasvomaskin, kertoo Bo-Göran Heinola jakelupisteellä.

Toinen jakelija, perhetyöntekijä Kristiina Haapaniemi, arvelee, että tieto ilmaisista maskeista ei ole vielä levinnyt.

– Monet niistä, jotka tässä ovat käyneet, huomasivat jakelun vasta tässä paikan päällä. Mutta kyllä ensi maanantaina on varmasti jo enemmän porukkaa, arvioi Haapaniemi.

Soite aloitti kasvomaskien jakamisen vähävaraisille useassa toimipaikassa Kälviältä ja Lohtajalta Ullavaan ja eri asuinalueisiin. Jakelussa hakijat saavat kerrallaan neljä kangasmaskia. Maskien mukana annetaan ohjeet kasvomaskin käyttöön ja pesuun – suurin osa jaettavista maskeista on uudelleenkäytettäviä kangasmaskeja. Ne ovat aiemmin olleet Soiten yksiköissä työntekijöiden käytössä, minkä jälkeen ne on pesty teollisesti, säilytetty oikeaoppisesti ja pakattu hygieenisesti.

Valtakunnallinen suositus on, että kansalaiset hankkivat kasvomaskit itse, mutta useat kunnat ovat ryhtyneet jakamaan maskeja, jotta käyttö ei jäisi rahasta kiinni. Maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille, mutta kenenkään ei tarvitse todistaa vähävaraisuuttaan tai ilmaisen maskin tarvettaan jakelupisteissä.

– Täällä ei kysellä keltään mitään. Jos tarvitsee maskin, sen voi tulla vapaasti noutamaan, muistuttavat jakelijat.

Ohitse kulkeva Meeri Mathjok yllättyy ilmaisesta maskijakelusta Koivuhaassa.

– Tämä on hyvä juttu, kiitos paljon! huikkaa Mathjok.

”Täällä ei kysellä keltään mitään. Jos tarvitsee maskin, sen voi tulla vapaasti noutamaan.

#