lauantai 26.9.2020 | 03:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aiempaa väljemmin – Kaupan ja kulttuurin yönä vältetään jonottamista ja ihmismassoja

Maria Store
Ke 9.9.2020 klo 13:00

Yhdeksäs Kaupan ja kulttuurin yö järjestetään perjantaina 11. syyskuuta. Järjestäjät miettivät pitkään, järjestääkö tapahtumaa lainkaan, mutta lopulta alueen rauhallinen koronatilanne ja yrittäjien toive tapahtuman järjestämisestä sinetöivät asian.

– Yrittäjiä pitää nyt tukea, toteaa City Kokkolan toiminnanjohtaja Kari Moilanen.

Pääpaino ei tänä vuonna ole isoja ihmismassoja vetävissä tapahtumissa, vaan ihmisten turvallisuudessa. Purjeen ympäriltä löytyy käsidesipisteitä ja kuusi järjestyksenvalvojaa ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta ulkotiloissa.

– Kaikki tapahtumat, jotka johtaisivat jonottamiseen ja ihmisten pakkautumiseen yhteen paikkaan on jätetty järjestämättä.

Karkkitykki ei jysähdä ja torimyyjien määrää on rajoitettu. Ilmaista makkaraa ei tarjoilla. Valtakunnallista megatähteä ei tapahtumassa tänä vuonna nähdä.

Sen sijaan kaupungin eri toimijoiden on toivottu järjestävän omaa ohjelmaa. Café Stiinassa esimerkiksi soittaa ja laulaa pitkin iltaa Veli-Pekka eli Vepe Hänninen. K30-orkesteri esiintyy Chydeniassa.

Käsityöliike Pynjassa on pop up -kahvila ja yhteisneulontaa. Pyöräliike Lybäck tuo sähköpyöriä testattavaksi keskustaan. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin pienkokoonpano esiintyy. Myös Kankurissa tapahtuu ja kirjastolla järjestetään perhepaja.

Karleby Goats esittelee jenkkifutistoimintaansa ja Studio Dancementin tanssiryhmät esiintyvät.

– Pohjolan Matkat pysäköi linja-auton suljetulle Rantakadulle ja jakaa kaupunkiliikenteen aikatauluja.

Moilanen kehottaa lähtemään kaupungille pelkästään ihailemaan kävelykeskustan valaistusta ja kukkaloistoa.

– Kaija Kontulaisen rautalankaveistokset valaistaan illan pimetessä. Ne ovat upean näköisiä, varsinkin yhdistettynä kukkaistutuksiin, joita on tänä vuonna enemmän kuin koskaan.

Päivitetty ohjelma löytyy esimerkiksi Keskipohjanmaa-lehden välissä ilmestyvästä Kaupan ja kulttuurin yö -liitteestä. Liite ilmestyy 10.9.

Tapahtuman järjestävät City Kokkola ja yrittäjät. KPK Yhtiöt on hoitanut tapahtuman markkinointia.

”Kaikki tapahtumat, jotka johtaisivat jonottamiseen ja ihmisten pakkautumiseen yhteen paikkaan on jätetty järjestämättä.

#