torstai 24.9.2020 | 16:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV tänään tulessa – Putoamisviivan alapuolella majailevaan Gnistaniin ero on vain kuusi pistettä

Lasse Gran
Ke 16.9.2020 klo 13:00

Kokkolan Palloveikoilla on edessä kaksi tärkeää Ykkösen sarjaottelua. Tänään keskiviikkona vastaan Keskuskentällä astelee nousijajoukkue MyPa, jolle ei sarjaennakoissa annettu pienintäkään säilymisen mahdollisuutta.

MyPa on 13. pelaamastaan sarjaottelusta voittanut vain yhden ja päätynyt kahdesti tasapeliin, joista toinen juuri Vihreää vastaan. Tuossa ottelussa Aleksi Tarvonen pelasti pisteen lisäaikamaalilla. Myllykoskisilla oli tuossa ottelussa lainassa FC Lahdesta taitava 18-vuotias Lassi Forss.

Tänään kelpaa vain ja ainoastaan voitto, ettei koko ajan tarvitsisi kuikuilla olkansa taakse. Putoamisviivan alapuolella majailevaan Gnistaniin ero on vain kuusi pistettä ja joukkueet kohtaavat sarjan päätöskierroksella Helsingissä.

Sunnuntaina KPV matkustaa AC Oulun vieraaksi. Laivastonsinisillä on rasitteena vain neljä tasapeliä, joista viimeinen tuli edellisellä kierroksella jumbo SJK Akatemiaa vastaan. Ovatko voimasuhteet keskinäisissä otteluissa edelleen oululaisten eduksi? Toivottavasti ei!

KPV:llä on alla 0-2 vierastappio. Sadekelissä Tammisaaressa keskialueella KPV pystyi haastamaan, mutta molempien maalien edessä valmentaja Niko Kalliokosken mukaan koko kauden jatkuneet ongelmat näkivät jälleen päivän valon. KPV on pelin sisällä pelannut ailahtelevasti.

Otteluiden viimeiset vartit ovat olleet tuskaiset, josta todisteena maaliero 2 -7. Hiipuuko kunto vai katkeaako niska liian helposti. Vartti puoliaikojen molemmin puolin sen sijaan näyttää maalien muodossa hyvältä, peräti 9-3.

Eikä siinä kaikki. Harri Heiermannille ja Abu Sanunulle nousi jälleen kortti ja kaksikko pakkohuilaa tänään keskiviikkona.

– Muutoksia kokoonpanoon tulee. Seitsemän pelaajaa on poissa siitä ryhmästä, jolla sarja aloitettiin, mutta laatupelaajia riittää, toteaa Kalliokoski.

Adam Vidjeskog komppaa koutsia.

– Johtomaali olisi erittäin tärkeä.

Mistä näitä kelpo ”ulkkareita” EIF vuodesta toiseen onnistuu löytämään? Kaksiko Darren Smith ja Konqobe olivat KPV-kaadossa vahvasti mukana.

Elävästi on jäänyt kesällä 2016 EIF:n keskialueella ihastuttanut 18-vuotias langanlaiha Paul Okouokou, joka ei kauaa Suomessa vanhentunut. Norsunluurannikon nuori taituri oli viikonloppuna Real Betiksen penkillä Espanjan pääsarjassa.

Myös GBK:n leirissä meno on tuskaista ja ero putoajan tontilla on vain viisi pistettä. Jumbo Kiisto on raapinut kokoon vain neljä pistettä ja valitettavasti GBK:n kustannuksella. 2-2 tasapelissä kotikentällä maaleista vastasivat David Carlsson ja Benjamin Storbacka. GBK kohtaa lauantaina kaimaseura JBK:n Kokkolassa.

”Seitsemän pelaajaa on poissa siitä ryhmästä, jolla sarja aloitettiin, mutta laatupelaajia riittää.

#